ΗΠΑ: Εκκενώθηκαν εννέα σχολεία στο Νιου Τζέρσι μετά από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για βόμβες

ΗΠΑ: Εκκενώθηκαν εννέα σχολεία στο Νιου Τζέρσι μετά από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για βόμβες

Εννέα σχολεία στην κομητεία του Μπέργκεν, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, εκκενώθηκαν σήμερα μετά από μια σειρά ανώνυμων τηλεφωνημάτων που προειδοποιούσαν για τοποθέτηση βομβών, ανακοίνωσε το γραφείο του σερίφη Μάικλ Σοντίνο.

Πρόκειται για λύκεια και κολέγια στο Τίνεκ, το Γκάρφιλντ, το Τιναφλάι, το Κλίφτον, το Φερ Λόουν, το Λιόνια, το Μπέργκενφιλντ, το Ίνγκλγουντ και το Χάκενσακ του Νιου Τζέρσι, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του σερίφη, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχε μεταδώσει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Κατά τα φαινόμενα, οι δράστες άφησαν μηνύματα σε αυτόματους τηλεφωνητές κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι διευθυντές των σχολείων τα άκουσαν σήμερα το πρωί.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κλίφτον είπε ότι ένα από αυτά τα τηλεφωνήματα έκανε λόγο για μια επικείμενη "μαζική δολοφονία".

"Προς το παρόν οι προειδοποιήσεις αυτές δεν φαίνονται αξιόπιστες. Παρ'' όλ'' αυτά, λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το 2014, μετά από παρόμοιες προειδοποιήσεις, είχαν εκκενωθεί επτά σχολικά ιδρύματα στην ίδια κομητεία, αλλά από τις έρευνες που έκαναν τότε οι αρχές δεν βρέθηκε τίποτα το ανησυχητικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ