Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε το σήμα της ειρήνης με αυτό της... Mercedes

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε το σήμα της ειρήνης με αυτό της... Mercedes

Παρέμβαση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία επιχείρησε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζοντας τις «πολεμικές επιχειρήσεις» που ξεκίνησαν. Αναρτώντας όμως φωτογραφία με σύνθημα 'Όχι στον πόλεμο', αντί για το σήμα της ειρήνης έβαλαν σήμα που παραπέμπει σε αυτό της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes.

Το λάθος... σήμα προκάλεσε αντιδράσεις στο διαδίκτυο και δεν έλειψαν αυτή που το συσχέτισαν με το βίντεο το οποίο είχε αναρτήσει για την ακρίβεια στα καύσιμα ο ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας ένα αυτοκίνητο Mercedes, επιλογή που και τότε είχε χαρακτηριστεί ατυχής.

Πάντως η νεολαία ναι μεν καταδικάζει τις πολεμικές επιχειρήσεις χωρίς να κάνει λόγο για εισβολή σε ξένη χώρα ενώ ζητά να μην εμπλακεί η χώρα μας αλλά και να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δυνάμεων που εμπλέκονται τη στιγμή που είναι σαφής η στάση της Μόσχας και η εισβολή της στην Ουκρανία από την οποία ζητά την παράδοσή της χωρίς όρους.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι:

«Ο εφιάλτης του πολέμου επιστρέφει στην Ευρώπη, με αφήγημα που έχουμε ξανακούσει και τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες. Οι λαοί δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από έναν ακόμα πόλεμο. Κανένας επιθετικός πόλεμος δεν είναι δικαιολογημένος. Οι πολεμικές επιχειρήσεις που ξεκίνησε η Ρωσική Ομοσπονδία στην Ουκρανία, είναι καταδικαστέες.

Η εξασφάλιση της ειρήνης και η συνέχιση των διαπραγματεύσεων πρέπει να παραμείνουν προτεραιότητα των δυνάμεων που εμπλέκονται. Παράλληλα πρέπει να εξασφαλιστεί πως η χώρα μας δε θα εμπλακεί στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Να μη γίνει ένας ακόμα λαός θυσία στον βωμό των ιμπερεαλιστικών σχεδιασμών των μεγάλων δυνάμεων».