Η γερμανική βουλή ενέκρινε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία

Η γερμανική βουλή ενέκρινε την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία

Η Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου (Βundestag) ενέκρινε σήμερα τα σχέδια της κυβέρνησης να ενταχθεί στη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Από τους 598 βουλευτές που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, 445 ψήφισαν υπέρ και 146 κατά, ενώ επτά απείχαν.

Η αποστολή περιλαμβάνει την αποστολή έξι αναγνωριστικών μαχητικών Tornado, μίας φρεγάτας που θα βοηθήσει στην προστασία του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκολ, αεροπλάνου ανεφοδιασμού και έως και 1.200 στρατιωτικών. Η Γερμανία δεν θα συμμετάσχει, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και άλλες χώρες, στην πραγματοποίηση αεροπορικών πληγμάτων.

Η συμμετοχή της Γερμανίας στη στρατιωτική εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και από την Bundesrat, την άνω βουλή που αποτελείται από εκπροσώπους των 16 ομοσπονδιακών κρατιδίων.

A. Davutoglu: Αναμένονται σύντομα τα αεροσκάφη της Γερμανίας

Tα αναγνωριστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Γερμανίας αναμένεται να φθάσουν σύντομα στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία με στόχο να παράσχουν υποστήριξη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγει ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας A. Davutoglu.

Ακόμη, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το ταξίδι του στο Αζερμπαϊτζάν, ο Νταβούτογλου επιβεβαίωσε επιπλέον ότι η τουρκική κυβέρνηση εξετάζει σειρά διαρθρωτικών μέτρων με στόχο να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις που προκάλεσαν οι ρωσικές κυρώσεις και ότι αναμένεται να προσφέρει στήριξη στις εταιρείες που επλήγησαν σε τομείς όπως ο τουρισμός και η γεωργία.

Η Τουρκία επιπλέον ενδέχεται να αγοράσει μεγαλύτερη ποσότητα φυσικού αερίου από τα ήδη προγραμματισμένα 6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα από τον αγωγό TANAP του Αζερμπαϊτζάν, προσέθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ