Η «Επιτροπή Αγώνα» για το Ελληνικό συνελήφθη κοιμώμενη

Η «Επιτροπή Αγώνα» για το Ελληνικό συνελήφθη κοιμώμενη

Στον ύπνο έπιασε η ανάκληση της αναπομπής στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, Τμήμα Αττικής.

Πριν πληροφορηθούν τις εξελίξεις, και ενώ τα ΜΜΕ βοούσαν για την υπαναχώρηση της Λυδίας Κονιόρδου, εκείνοι εξέδωσαν κοινό δελτίο Τύπου σημειώνοντας:

«Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Πολιτισμού Αθλητισμού για την απόφαση της Υπουργού κυρίας Λυδίας Κονιόρδου, να κάνει δεκτή την αίτηση Ανάκλησης και Τροποποίησης (Θεραπείας) που υπεβλήθη αρμοδίως από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού στις 4.1.2017.

Η προηγούμενη απόφαση (μη κήρυξης) ελήφθη κατά πλειοψηφία, παρά την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΠΟΑ (υπέρ της κήρυξης) και την συνηγορία σε αυτή την εισήγηση όλων των παριστάμενων στο ΚΣΝΜ επιστημονικών, κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων.

Πιστεύουμε ότι η επαναφορά προς εξέταση του θέματος, θα δώσει τη δυνατότητα μιας εκ νέου, νηφάλιας επιστημονικής προσέγγισης, γι αυτό θα παραστούμε στη συνεδρίαση του ΚΣΝΜ, όποτε αυτή οριστεί.» (Μάταια θα περιμένουν όπως φαίνεται…)

Σαρκαστική είναι η δήλωση της Χαράς Κεφαλίδου, βουλευτού Δράμας και υπεύθυνης τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Tragic- γελάσαμε και σήμερα!» σημειώνει η κα Κεφαλίδου. Και συνεχίζει: «Πάνω που η Κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να μας ποτίσει το πικρό ποτήρι άλλης μιας “περήφανης, μακρόσυρτης βαριάς κι ασήκωτης αξιολόγησης”, έσκασε το πρωί η είδηση ότι η κυρία Κονιόρδου ανακάλυψε άλλα τρία νεώτερα μνημεία στο Ελληνικό - αυτή την μεγάλη επένδυση που προχωρά με γοργούς ρυθμούς!

Στο παρά ένα η Υπουργός ανακάλυψε ότι το κέλυφος του κτηρίου του Δυτικού Αεροσταθμού, ο παλαιός Πύργος Ελέγχου και ο πυρήνας του συγκροτήματος του πρώην Αμερικανικού Κολεγίου Θηλέων μπορεί και να είναι διατηρητέα μπετά (!) και ζήτησε την αναπομπή της Απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων. Το άκουσαν στο Μαξίμου και στο και πέντε το μάζεψαν πίσω «ύστερα από ενδελεχή έλεγχο του σχετικού φακέλου».

Τέλος καλό, όλα καλά. Αλλά την επόμενη φορά κα Υπουργέ που θα βρείτε κανένα καινούργιο μνημείο νεωτέρων χρόνων, μην βιαστείτε να εκτεθείτε, καλού - κακού ρωτήστε πρώτα. Οι καιροί είναι πονηροί και τα λάθη κοστίζουν».

 

Φωτο αρχείου: SOOC