Η Ε.Ε κινείται κατά της Ιταλίας για το θέμα καταγραφής των προσφύγων

Η Ε.Ε κινείται κατά της Ιταλίας για το θέμα καταγραφής των προσφύγων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαίωσε σήμερα ότι κινήθηκε διαδικασία κατά της Ιταλίας για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με ελλιπή εφαρμογή του κανονισμού για την καταγραφή των μεταναστών μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι απάντησε με σκληρή γλώσσα, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη δεν κάνει ό,τι επιβάλλεται για την αντιμετώπιση του ρεύματος μεταναστών». Ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η χώρα του φτιάχνει τα hotspots, «αλλά δεν ξεκίνησε η διαδικασία προώθησης σε άλλες χώρες μέλη, ενώ δεν υπάρχει ώριμη επίγνωση του ότι η Ιταλία δεν χρειάζεται βοήθεια από την Ευρώπη, αλλά είναι η ίδια η Ευρώπη η οποία πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει ο εαυτός της».

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό «δεν είναι αρκετό να ξεπλένεις την συνείδησή σου δίνοντας λίγα περισσότερα χρήματα σε κάποια χώρα ώστε να μην προδώσεις τις αρχές και τα ιδεώδη σου, ώστε να παραμείνεις μια κοινότητα ανδρών και γυναικών και όχι ένα σύνολο αριθμών φορολογικών μητρώων».

Κατά την άποψη του Ιταλού πρωθυπουργού υπάρχουν ευρωπαίοι ηγέτες « οι οποίοι φωνάζουν την επόμενη ημέρα των τραγωδιών, αλλά στην συνέχεια κρύβονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ