Η βουλγαρική Βουλή ενέκρινε τον έλεγχο των συνόρων από το στρατό

Η βουλγαρική Βουλή ενέκρινε τον έλεγχο των συνόρων από το στρατό

Ομόφωνα ενέκρινε το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας τον έλεγχο των συνόρων της χώρας από το στρατό, ώστε να κρατήσει τις προσφυγικές ροές υπό έλεγχο.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters και τα 173 μέλη της βουλής αποφάσισαν να επιτρέψουν στην κυβέρνηση να αναπτύξει στρατιωτική δύναμη στα σύνορα με την Τουρκία, με τη βοήθεια της αστυνομίας.

Η Βουλγαρία βρίσκεται ανατολικά του κεντρικού δρομου που ακολουθούν οι πρόσφυγες προς τη Δυτική Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ, της Σερβίας, της Κροατίας και της Σλοβενίας.

Για το 2015, έχουν εγγραφεί 27.000 αφίξεις προσφύγων, αριθμός πολύ μικρότερος από τις γειτονικές χώρες. Την Τετάρτη, η Βουλγαρία διέθεσε περίπου 20 εκατ. δολάρια για την επέκταση κατά 30 χιλιόμετρα του φράχτη που είχε χτιστεί το 2014, κατά μήκος των τουρκικών συνόρων.

Η σχεδίαση του φράχτη προέβλεπε μήκος 130 χιλιομέτρων, από τα οποία έχουν χτιστεί ήδη τα 60, ενώ τα σύνορα με την Τουρκία έχουν συνολικό μήκος 275 χιλιομέτρων.

Η Βουλγαρία, που είναι η φτωχότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία προσχώρησε από το 2007, έχει “κακή φήμη” στις τάξεις των προσφύγων και των μεταναστών καθώς ισχυρίζονται πως σημειώνονται παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.