Η απάντηση Χατζηδάκη σε Τσίπρα για Golden Boys, ΔΕΗ και συντάξεις

Η απάντηση Χατζηδάκη σε Τσίπρα για Golden Boys, ΔΕΗ και συντάξεις

Σε μετωπική σύγκρουση Τσίπρα- Χατζηδακη εξελίχθηκε η ψηφοφορία για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ στη Βουλή. Η συζήτηση πήρε άλλη τροπή όταν ανέβηκε στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στον Κωστή Χατζηδακη όχι μόνο για τον ΕΦΚΑ αλλά και για τη ΔΕΗ και την ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα. 

Ο Υπουργός Εργασίας απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά για τα golden boys στον δημόσιο τομέα φρόντισε να θυμίζοντας στον Αλέξη Τσίπρα τους παχυλούς μισθούς που είχαν θεσπιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ στις Τράπεζες, στον ΑΔΜΗΕ και στο Υπερταμείο, εν μέσω κρίσης

Για τις συντάξεις, αναφέρθηκε στις 17 περικοπές που οι συνταξιούχοι βίωσαν επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τον νόμο Κατρούγκαλου που σε πολλά σημεία κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.

Τέλος, για τη ΔΕΗ σημείωσε ότι εκεί που βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής πριν από 2,5 χρόνια, σήμερα όχι μόνο διασώθηκε αλλά αποτελεί ξανά στον σταθερό πυλώνα στον ενεργειακό χάρτη της χώρας και μπόρεσε να στηρίξει με πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ - μέσω εκπτώσεων - κυρίως τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, υπερψηφίστηκε με 157 ψήφους υπέρ έναντι 141 «Όχι» και 1 «παρών», μετά από ονομαστική ψηφοφορία που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, πλην της Μαριέττας Γιαννάκου, που απουσίαζε για λόγους υγείας καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜεΡΑ25 ενώ η ανεξάρτητη βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου δήλωσε «παρών».