Χρυσοχοΐδης: Ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» η Ίος

Χρυσοχοΐδης: Ορατός ο κίνδυνος να «κλείσει» η Ίος

Ορατός πλέον είναι ο κίνδυνος να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα στο νησί της Ίου, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του στην Ίο διαπίστωσε ότι χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται μέσα σε ενάμισι δρόμο. 

«Είναι ένα πολύ μικρό νησί, υπάρχει πια κίνδυνος ορατός να κλείσει», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι είναι κρίμα να καταστραφεί το νησί εξαιτίας της απροσεξίας κάποιων ελάχιστων κακών επαγγελματιών ενώ πρόσθεσε ότι από αύριο Πέμπτη θα μεταβούν στην Ίο περισσότεροι από 30 αστυνομικοί από την Αττική για τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης ώστε σε λίγες ημέρες να μην υπάρχει πρόβλημα και τα πράγματα να μπουν σε μια κανονικότητα. 

Αναφερόμενος στη Μύκονο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημείωσε ότι στο νησί έχουν σταλεί 186 αστυνομικοί με νέα διοίκηση και όπως είπε γίνεται μια σοβαρή δουλειά η οποία θα συνεχιστεί.

Νωρίτερα σε συνέντευξή ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδης, ανέφερε ότι ο κορονοϊός φαίνεται να μεταφέρεται στις επαρχιακές πόλεις, αποδίδοντας το φαινόμενο στις μετακινήσεις, τη μη χρήση μάσκας, αλλά και τη μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα, για την οποία, όπως ανέφερε, ήδη έχει επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας. 

Διαβάστε Περισσότερα