Χρ. Σπίρτζης: Παγκόσμιος ψηφιακός πάροχος η ΕΡΤ

Χρ. Σπίρτζης: Παγκόσμιος ψηφιακός πάροχος η ΕΡΤ

Η ΕΡΤ θα είναι παγκόσμιος ψηφιακός πάροχος και σύντομα θα πάρει τη θέση της στον δορυφόρο εκπομπής, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στην ΕΡΤ. Ανέφερε πως «παραχωρείται αναμεταδότης του δημοσίου για παγκόσμια εμβέλεια. Έτσι θα καλυφθούν οι ανάγκες σε πανελλαδική κάλυψη αλλά και οι Έλληνες της διασποράς».

Για τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι ο μόνος που επιχειρείται να τρομοκρατηθεί τους τελευταίους μήνες είναι η κυβέρνηση. Πλέον, όπως είπε, οι προϋποθέσεις θα είναι ίδιες για όλους για την απόκτηση άδειας τηλεοπτικού σταθμού και τον διαγωνισμό θα τον διεξάγει το ΕΣΡ. «Επιτέλους, πρέπει να τηρείται η ευρωπαϊκή και η εθνική νομοθεσία, επιτέλους πρέπει να προκύψουν και έσοδα από την ύπαρξη ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών» τόνισε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι στο παρελθόν πολλά έργα δημοπρατήθηκαν με λανθασμένο τρόπο, συμπληρώνοτας πως σύντομα θα υπάρξουν δημοπρατήσεις και οι προϋπολογισμοί των έργων θα είναι απόλυτα διαφανείς.

Ανέφερε ότι έως τον Μάρτιο του 2017 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι αυτοκινητόδρομοι, οι επεκτάσεις του Μετρό και τα σιδηροδρομικά έργα. Επισήμανε ότι μεγάλος στόχος παραμένει η υλοποίηση της σιδηροδρομικής Εγνατίας, ενώ υπογράμμισε ότι τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν σε νέα έργα που έχει ανάγκη η χώρα. Τόνισε, τέλος, πως είναι έτοιμη η δημοπράτηση της γραμμής 4 του Μετρό και πως πρέπει να βαδίσουμε πλέον σε ένα ενιαίο σύστημα αυτοκινητοδρόμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ