Χρ. Δήμας (ΝΔ): Η στοχοποίηση επιχειρηματιών δεν ταιριάζει σε καμία σοβαρή κυβέρνηση

Χρ. Δήμας (ΝΔ): Η στοχοποίηση επιχειρηματιών δεν ταιριάζει σε καμία σοβαρή κυβέρνηση

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να δώσει καμία εξήγηση για το συγκεκριμένο θέμα και η προσπάθεια ανάμειξής της από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου και από την πλευρά της κυβέρνησης είναι τουλάχιστον αφελής» δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου περί σχέσεων της ΝΔ με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κ. Δήμας είπε: «Είναι ανάξιο σχολιασμού το σχόλιο για σχέσεις της ΝΔ με τον επιχειρηματία. Εξηγήσεις οφείλει να δώσει ο κ. Τζανακόπουλος, αυτός είναι που ανέσυρε το θέμα στη δημοσιότητα, αυτός οφείλει να γίνει πολύ πιο συγκεκριμένος».

Με αφορμή και την απάντηση του κ. Μαρινάκη στον κ. Τζανακόπουλο ο βουλευτής της ΝΔ παρατήρησε: «Να στοχοποιούνται σημαντικοί επιχειρηματίες ή οποιοσδήποτε πολίτης με διαρροές από την πλευρά της κυβέρνησης για ναρκέμπορους και άλλα τέτοια δεν ταιριάζουν σε καμία σοβαρή κυβέρνηση. Εμείς αυτό το οποίο θα θέλαμε είναι να ήταν πολύ πιο ξεκάθαρες τέτοιους είδους κατηγορίες και να μην ήταν λόγια του αέρα».

«Πρέπει να υπάρχει ίση αντιμετώπιση απέναντι σε όλους τους πολίτες, όχι μόνο απέναντι στους επιχειρηματίες. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός και από την πλευρά της κυβέρνησης προς τους επιχειρηματίες, να τους δίνουμε κίνητρα, ώστε να μπορούν να επενδύσουν, αλλά και από την πλευρά των επιχειρηματιών και των πολιτών προς τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, η οποία καλώς η κακώς εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή τη χώρα. Πρέπει να γίνουμε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα αυτό είναι μία κοινή διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν είναι ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου. Υπό αυτές τις συνθήκες έχουμε δουλειά να κάνουμε και στο θέμα της διαφάνειας και των σωστών, έντιμων, καθαρών σχέσεων μεταξύ επιχειρηματιών και κυβέρνησης» επισήμανε.

Ερωτηθείς, εξάλλου, για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας την επομένη της ολοκλήρωσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τον προσεχή Αύγουστο, ο αν. τομεάχης της ΝΔ παρατήρησε: «Όλοι θα θέλαμε να ήταν πραγματικότητα η πραγματική έξοδος από τα μνημόνια και την εποπτεία. Δυστυχώς όμως τα γεγονότα διαψεύδουν τον πρωθυπουργό κι όχι μόνο τον διαψεύδουν αλλά τον διαψεύδει και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος. Ήδη η κυβέρνηση, οι βουλευτές δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, έχουν ψηφίσει μέτρα ύψους 5,1 δισ. για το 2019 και το 2020, άρα μετά τη λήξη του οικονομικού προγράμματος τον Αύγουστο [...] Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μέσω των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου πάνε πολλά χρόνια, δεκαετίες μετά τον Αύγουστο του 2018. Όλοι θα θέλαμε να είχαμε μία καθαρή έξοδο, βιώσιμα επιτόκια δανεισμού, ειδικά στο δεκαετές ομόλογο, να ήταν χαμηλότερες οι αποδόσεις, όμως η πραγματικότητα είναι ότι είναι ακόμη στο 4%, όπου δεν είναι βιώσιμα τα επίπεδα και το μέλλον υπό αυτές τις συνθήκες είναι τουλάχιστον αβέβαιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Intime News