Χατζηδάκης: Πληρωμές αναδρομικών συντάξεων ως τα τέλη Οκτωβρίου

Χατζηδάκης: Πληρωμές αναδρομικών συντάξεων ως τα τέλη Οκτωβρίου

Στα τέλη Οκτωβρίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά για όσους πήραν σύνταξη μετά το 2016, ενώ θα καταβληθούν και οι αυξήσεις που προβλέπει ο νομός Βρούτση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Για τον Νοέμβριο 
θα παραμείνουν κάποιες δύσκολες περιπτώσεις συνταξιούχων αλλά και των κληρονόμων που δικαιούνται αναδρομικά.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο, ενώ επισήμανε πως το κόστος των συντάξεων φτάνει τα 16 δισ. ευρώ το χρόνο.

Για την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων ο Κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι στόχος είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο να εκδίδονται 30.000 συντάξεις κάθε μήνα και μέσα στους επόμενους μήνες  το πρόβλημα να επιλυθεί πλήρως. Πρόσθεσε, δε, ότι σε αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσουν σημαντικά οι 3.600 δικηγόροι και λογιστές που έχουν κάνει αίτηση να πιστοποιηθούν για την  έκδοση συντάξεων οι οποίοι τώρα εκπαιδεύονται και από τον Οκτώβριο θα αρχίσουν το έργο τους.

Για το πρόβλημα που υπάρχει με την εξυπηρέτηση των πολιτών, ο Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως θα λυθεί σε μεγάλο βαθμό μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1555 και του υποστηρικτικό γραφείο που ξεκινά να λειτουργεί σε λίγες ημέρες.