Χάκερς διείσδυσαν στο εσωτερικό κυβερνητικό δίκτυο της Γερμανίας

Χάκερς διείσδυσαν στο εσωτερικό κυβερνητικό δίκτυο της Γερμανίας

Επίθεση από χάκερς δέχτηκε το εσωτερικό δίκτυο της γερμανικής κυβέρνησης και όπως ανακοίνωσε η ίδια, επλήγησαν αρκετά δίκτυα υπολογιστών.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, που επικαλείται το πρακτορείο dpa, ρώσοι χάκερς της ομάδας APT28 είχαν τοποθετήσει malware σε βασικό κυβερνητικό δίκτυο της Γερμανίας, το οποίο ενδέχεται να είχε παραμείνει στα δίκτυα ακόμα και έναν χρόνο πριν ανακαλυφθεί από την κυβέρνηση τον προηγούμενο Δεκέμβριο, σημείωσαν αξιωματούχοι.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε την κυβερνοεπίθεση χωρίς να κάνει αναφορά στην ταυτότητα των χάκερς.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το Ομοσπονδιακό Γραφείο Πληροφοριών και οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας που αφορά τα δίκτυα πληροφοριών της κυβέρνησης», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

«Τα υπουργεία που στοχοποιήθηκαν από τότε έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ερευνήσουν την επίθεση και να προστατέψουν τα δεδομένα τους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ωστόσο, παραμένει αδιευκρίνιστο το πόσα δεδομένα παραβιάστηκαν. Στόχος των χάκερς ήταν το κυβερνητικό δίκτυο IVBB, μια ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα επικοινωνίας που είναι διαχωρισμένη από τα άλλα δημόσια δίκτυα προκειμένου να είναι πιο ασφαλής.