H. Seehofer: Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία

H. Seehofer: Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία

Την αντίθεσή του στην πεποίθηση ότι το Ισλάμ ανήκει στη γερμανική κουλτούρα - άποψη που η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel στηρίζει επανειλημμένως από το 2015 - εξέφρασε ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Horst Seehofer, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

«Όχι. Το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στη Bild και τόνισε, επίσης, ότι «η Γερμανία έχει σχηματιστεί υπό το πρίσμα του Χριστιανισμού».

«Συγκεκριμένες κοινωνικές πτυχές εμπνευσμένες από το Χριστιανισμό αποτελούν μέρος της καθημερινότητας και της κουλτούρας στη Γερμανία», συνέχισε ο Γερμανός ΥΠΕΣ, αναφέροντας ως παραδείγματα το κλείσιμο των καταστημάτων τις Κυριακές και οι αργίες που συμβαδίζουν με τις εορτές της εκκλησίας, όπως το Πάσχα, η Πεντηκοστή και τα Χριστούγεννα.

O Seehofer δήλωσε, ωστόσο, στην εφημερίδα ότι ο κόσμος που εφαρμόζει τις ισλαμικές αρχές, φυσικά και αποτελεί και αυτός μέρος της Γερμανίας.

«Οι μουσουλμάνοι που ζουν ανάμεσά μας προφανώς και ανήκουν στη Γερμανία», σημείωσε προσθέτοντας ότι «η λανθασμένη σκέψη των άλλων δε σημαίνει ότι εμείς θα εγκαταλείψουμε τις δικές μας παραδόσεις και συνήθειες».

Φωτογραφία AP