H βλέννα από τη θάλασσα του Μαρμαρά έφτασε στη Λήμνο

H βλέννα από τη θάλασσα του Μαρμαρά έφτασε στη Λήμνο

Στις ακτές της Ίμβρου και της Λήμνου έφτασε η βλέννα από τη θάλασσα του Μαρμαρά, η οποία έχει δημιουργήσει προβλήματα στον τουρισμό αλλά και στην αλιεία στην Τουρκία.

Όπως αναφέρει το limnosfm100.gr η βλέννα έκανε την εμφάνισή της σε ακτές της Λήμνου. Ο Δήμος του νησιού έχει ήδη προχωρήσει στη λήψη δείγματος από παραλίες ώστε τις επόμενες μέρες να καταστεί γνωστό αν η ουσία είναι ή όχι επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του CNN Τurk, ο προβληματισμός είναι τεράστιος στο τουριστικό νησί της Ίμβρου. 

Δεν φαίνεται η θάλασσα

Μάλιστα, σε πολλά σημεία η θάλασσα δεν φαίνεται, αφού η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνειά της.

 Ιδιαίτερα απειλείται το αλιευτικό λιμάνι της Ίμβρου. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει με συνεργεία τον καθαρισμό των ακτών, ωστόσο, σε όλο το νησί υπάρχει τεράστιος φόβος, μήπως χαθεί μέρος ή και ολόκληρη τουριστική περίοδος.

«Αυτή την εικόνα εδώ και κάποιο διάστημα δυστυχώς τη συνηθίσαμε στον Μαρμαρά. Αλλά η εικόνα δεν είναι από τον Μαρμαρά, αλλά από τον τουριστικό παράδεισο του Βόρειου Αιγαίου την Ίμβρο. Από τη βλέννα που έχει καλύψει την επιφάνεια η θάλασσα δεν φαίνεται», ανέφερε ο Τούρκος δημοσιογράφος. 

Επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν είχε υποσχεθεί από το Σάββατο κατά τη διάρκεια περιβαλλοντικής εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη να σώσει τη Θάλασσα του Μαρμαρά από το παχύ στρώμα της τοξικής γλίτσας, που ανησυχεί τους θαλάσσιους βιολόγους και τους περιβαλλοντολόγους.

«Θα σώσουμε τις θάλασσές μας από αυτήν την καταστροφή με τη βλέννα. Αν επεκταθεί στη Μαύρη Θάλασσα, το πρόβλημα θα είναι τεράστιο. Πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα χωρίς καθυστέρηση», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Associated Press.