Γκάφα Πολάκη για τις πετσέτες θαλάσσης του ΥΠΠΟΑ

Γκάφα Πολάκη για τις πετσέτες θαλάσσης του ΥΠΠΟΑ

Τριάντα οκτώ χιλιάδες ευρώ κάνουν οι πετσέτες θαλάσσης που παρήγγειλε το υπουργείο Πολιτισμού για τα πωλητήρια του Οργανισμού Διαχείρισης Πολιτιστικών Προϊόντων και ο Παύλος Πολάκης το θεώρησε σκάνδαλο. Διότι, σου λέει, τι τις θέλει τις πετσέτες θαλάσσης το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού;

Και βεβαίως τις χρειάζεται και όχι για το μπάνιο της ηγεσίας ή των υπαλλήλων, ούτε καν για τους αθλητές της κολύμβησης. Ο ΟΔΑΠ (και όχι το υπουργείο Πολιτισμού) τις αγοράζει και προμηθεύει με αυτές τις πετσέτες τα πωλητήριά του, (σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους διευκρινίζουμε) για να τις πωλήσουν. Η τιμή τους είναι 32 ευρώ για έκαστη, η ποιότητά τους άριστη (100% βαμβάκι) και φέρουν δύο ειδών σχέδια, από αυτά που έχει εγκρίνει ο ΟΔΑΠ.

Το σημαντικότερο: το προϊόν, το οποίο έχει σχεδιαστεί από το 2020, αλλά τώρα το ανακάλυψε ο κ. υπουργός, ανήκει στα ευπώλητα. Έτσι, ο ΟΔΑΠ μερίμνησε να παραγγείλει νέα τεμάχια πριν εξαντληθούν αυτά που έχει. Αυτή την ανανέωση πήρε χαμπάρι ο κ. Πολάκης και θεώρησε πως υπάρχει μεγάλο σκάνδαλο!

«Οτιδήποτε άλλο, είναι κακοήθεια και ξεφεύγει από τη σφαίρα της πραγματικότητας» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού, αφού εξηγεί πως η προμήθεια έγινε για τον ΟΔΑΠ.

Καλό πάντως είναι να ρωτάμε, αν δεν ξέρουμε… Αποφεύγονται οι γκάφες.