Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης: Να μην υπάρξει σύνδεση μεταξύ των προσφύγων και της τρομοκρατίας

Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης: Να μην υπάρξει σύνδεση μεταξύ των προσφύγων και της τρομοκρατίας

Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας προειδοποίησε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι να αποφευχθεί να γίνει σύνδεση της τρομοκρατίας με τη συζήτηση για την προσφυγική κρίση.

«Δεν υπάρχει καμία σύνδεση, καμία αποδεδειγμένη σχέση μεταξύ της τρομοκρατίας και των προσφύγων εκτός ίσως από μία: το γεγονός ότι οι πρόσφυγες φεύγουν από τη Συρία για να γλιτώσουν από τους ανθρώπους που ευθύνονται για τις επιθέσεις στο Παρίσι», τόνισε ο Μάας σήμερα μιλώντας στην εκπομπή Morgenmagazin του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ARD.

Εξάλλου χθες το βράδυ στη διάρκεια της εκπομπής Maybrit Illner Spezial ο Γερμανός υπουργός ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γερμανικές πόλεις.

«Η αστυνομία που βλέπει κανείς θα είναι διαφορετική από πριν», είπε ο Μάας, όπως επίσης και ο εξοπλισμός των αστυνομικών.

Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός εξήγησε ότι η αστυνομία πλέον θα εντείνει σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πληροφοριών την παρακολούθηση ισλαμιστών.

Νωρίτερα, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προειδοποίησε κατά μιας σκληρότερης αντιμετώπισης των προσφύγων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Δεν μπορούμε τώρα να αναγάγουμε τους πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους, κάτι που το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί με τις επιθέσεις εναντίον μας», δήλωσε η πολιτικός των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) χθες Κυριακή το απόγευμα στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο κρατικό δίκτυο ARD, η οποία είχε θέμα την τζιχαντιστική οργάνωση.

Με τον ίδιο τρόπο οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να βλέπουν σε όλους τους αλλοδαπούς επίδοξους τρομοκράτες, πρόσθεσε η φον ντερ Λάιεν.

Παρόλα αυτά η Γερμανίδα υπουργός τόνισε «το νόμιμο δικαίωμα των Ευρωπαίων» να ελέγχουν «ποιος έρχεται σε εμάς και για ποιον λόγο». Προς αυτή την κατεύθυνση η φον ντερ Λάιεν υπερασπίστηκε μια βασική γραμμή: «Έλεγχος και φιλία πάνε μαζί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ