Γερμανία:  Σε συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας

Γερμανία: Σε συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες ασφαλείας

Ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών των γερμανικών κρατιδίων Ρόγκερ Λεβέντς δήλωσε ότι μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας βρίσκονται σε συναγερμό.

«Γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη βρίσκεται στο στόχαστρο των ισλαμιστών τρομοκρατών και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να αποτρέψουμε μια επίθεση στο έδαφός μας», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρηνανίας- Παλατινάτου το Σάββατο.

«Στην Ευρώπη δεν υπάρχει θέση για οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας ή εξτρεμισμού», πρόσθεσε ο Λεβέντς.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα αν οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν τους δρόμους που ακολουθούν οι πρόσφυγες για να διεισδύσουν στη Γερμανία, ο Λεβέντς επεσήμανε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, όμως πρέπει κανείς να είναι προσεκτικός.

«Στη Ρηνανία- Παλατινάτο δεν διαθέτουμε στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι τρομοκράτες έρχονται στο έδαφός μας μέσω των δρόμων που χρησιμοποιούν οι πρόσφυγες», είπε. «Παρόλα αυτά τα όργανα ασφαλείας προσέχουν ιδιαίτερα αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ έχει επίσης δηλώσει στο παρελθόν ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι μέλη του ΙΚ αναμειγνύονται με τους πρόσφυγες. Όμως παράλληλα έχει προειδοποιήσει ότι σαλαφιστές και άλλοι ακραίοι ισλαμιστές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους πρόσφυγες για δικούς τους σκοπούς.

Εξάλλου σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt ο Λεβέντς κάλεσε τους Γερμανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Η τρομοκρατική απειλή έχει πλησιάσει τη χώρα, όμως οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα, εξήγησε. Γι΄αυτό τον λόγο οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνουν την αστυνομία όταν άνθρωποι στο περιβάλλον τους αλλάζουν, ριζοσπαστικοποιούνται ή ακολουθούν παραστρατιωτική εκπαίδευση.

«Βασιζόμαστε στην προσεκτική ματιά των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο Λεβέντς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ