Γερμανία: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν χθες

Γερμανία: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν χθες

Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι άφησε ελεύθερους δύο άνδρες που θεωρούνταν ύποπτοι ότι σχεδίαζαν μία επίθεση και είχαν συλληφθεί χθες βράδυ έπειτα από έφοδο σε ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο στη γερμανική πρωτεύουσα.

Η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, επικαλούμενη πηγές ασφαλείας, ανέφερε πως οι δύο άνδρες, από τη Συρία και την Τυνησία αντίστοιχα, είχαν σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο μπορεί να σχεδίαζε επίθεση στην πόλη Ντόρτμουντ (δυτική Γερμανία).

Όμως ο Ραλφ Τζέγκερ, υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, του κρατιδίου όπου βρίσκεται το Ντόρτμουντ, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Ruhr Nachrichten ότι δεν υπάρχουν χειροπιαστές ενδείξεις ότι σχεδιάζονταν επιθέσεις στο Ντόρτμουντ.

Ποινική έρευνα διεξάγεται επίσης και για άλλα δύο πρόσωπα, σε σχέση με τις χθεσινές συλλήψεις, ανέφερε η εφημερίδα.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Βερολίνου, που έχει αναλάβει τώρα την έρευνα, δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς για σχόλια.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε την Τετάρτη πως το επίπεδο απειλής στην ασφάλεια στη Γερμανία παραμένει υψηλό έπειτα από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι κατά τις οποίες 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Χθες, ένα αντικείμενο που "θεωρήθηκε ως επικίνδυνο" βρέθηκε σε ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο κύριοι ύποπτοι, με αποτέλεσμα η αστυνομία να αποκλείσει την περιοχή και απομακρύνει τους κατοίκους από πολλά κτίρια, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ