Γεωργιάδης: Καμία περίπτωση lockdown - Για πληθωρισμό: Είμαστε πάνω από το πρόβλημα

Γεωργιάδης: Καμία περίπτωση lockdown - Για πληθωρισμό: Είμαστε πάνω από το πρόβλημα

Στο ζήτημα του πληθωρισμού, αλλά και τη διαχείριση της πανδημίας αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο υπουργός παρατηρείται έκρηξη του πληθωρισμού στην ενέργεια παγκοσμίως, με την Ελλάδα να καθίσταται αδύνατο να εξαιρεθεί. Εντούτοις, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται πάνω από το πρόβλημα και αν χρειαστεί να παρέμβει, θα το πράξει

«Η πληθωριστική φάση στην οποία βρισκόμαστε είναι ακραία» υποστήριξε ο Υπουργός, παράλληλα όμως παρέθεσε δύο θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία: «Η Ελλάδα είναι η 3η χαμηλότερη σε πληθωρισμό χώρα  στην  ΕΕ, ενώ κατέγραψε την 2η χαμηλότερη αύξηση στην ενέργεια».
«Τα μέτρα που λαμβάνουμε μέχρι τώρα κρατάνε την οικονομία στις ράγες» σημείωσε ο Υπουργός, τονίζοντας ότι αν εξαιρεθεί η ενέργεια, σε όλα τα άλλα αγαθά έχουν πέσει οι τιμές.

Σχετικά με τον περιορισμό του κορoνοϊού, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως πλέον έχουμε να κάνουμε με την πανδημία των ανεμβολίαστων, ενώ υποστήριξε ότι ξεκάθαρα δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown. «Έχει εκλείψει το εθνικό μας δικαίωμα να κλείνουμε τον κόσμο σπίτι του», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως αναφερόμενος στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως ο έλληνας πρωθυπουργός δεν χαρίστηκε στη γερμανίδα καγκελάριο.

«Είπε mea culpa στο μέτρο που μπορούσε, φάνηκε να αναγνωρίζει τα λάθη της» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης άσκησε κριτική στη Γερμανία με αφορμή τον εξοπλισμό της Τουρκίας. «Ήταν μια λάθος απόφαση, πρέπει νέα κυβέρνηση της χώρας να την επανεξετάσει», κατέληξε.