Gagarin, Στάλιν και Putin οι τρεις Ρώσοι με τη μεγαλύτερη επιρροή τον τελευταίο αιώνα

Gagarin, Στάλιν και Putin οι τρεις Ρώσοι με τη μεγαλύτερη επιρροή τον τελευταίο αιώνα

Ο Ρώσος κοσμοναύτης Yuri Gagarin, ο επί χρόνια ηγέτης της ΕΣΣΔ Ιωσήφ Στάλιν και ο νυν πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, αναδείχθηκαν πρώτοι -και μάλιστα με τη συγκεκριμένη σειρά- στην με τις 100 προσωπικότητες που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή στη Ρωσία από το 1917 έως το 2017, στη λίστα που συνέταξε η εταιρεία ACMG σε συνεργασία με το περιοδικό Forbes.

«Αυτή τη στιγμή, η προσωπικότητα της Ρωσίας που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή τα τελευταία εκατό χρόνια αναδείχθηκε ο πρώτος κοσμοναύτης του πλανήτη Yuri Gagarin, με ποσοστό 52,2%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο σοβιετικός δικτάτορας Ιωσήφ Στάλιν με ποσοστό 44,6%, ενώ σε μικρή απόσταση στη τρίτη θέση με το ίδιο ποσοστό 44,6% βρίσκεται ο Vladimir Putin», όπως επισημαίνει η εταιρεία ACMG στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Το περιοδικό Forbes διευκρινίζει ότι η σύνταξη του περιοδικού μαζί με τους εμπειρογνώμονες επέλεξαν τους «Ρώσους που άσκησαν μεγάλη επιρροή στην οικονομία, την επιχειρηματική δραστηριότητα, την επιστήμη, την κοινωνία και την πολιτική από το 1917 έως το 2017».

Στις πρώτες 21 προσωπικότητες της Ρωσίας στον κατάλογο του αμερικανικού περιοδικού, που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή, συγκαταλέγονται επίσης ο διάσημος σκηνοθέτης Nikita Mikhalkov, ο πρώην υπουργός ΟικονομικώνAlexey Kudrin, ο διάσημος χορευτής Mikhail Baryshnikov, η τραγουδίστρια Alla Pugacheva και ο παίκτης του χόκεϊ Alexander Ovechkin.

Ο πιο νεαρός σε ηλικία Ρώσος στον κατάλογο αυτό των προσωπικοτήτων του Forbes, είναι 23χρονος Vitalik Buterin, ο οποίος ίδρυσε την πλατφόρμα του ψηφιακού νομίσματος Ethereum.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ