Γ. Σταθάκης: «Οδικός χάρτης» τριών σημείων για την οικονομία

Γ. Σταθάκης: «Οδικός χάρτης» τριών σημείων για την οικονομία

Στον «οδικό χάρτη» της κυβέρνησης ώστε να επιτευχθεί μια σταθερότητα στην ελληνική οικονομία αναφέρθηκε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Ο κ. Σταθάκης αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στο δημαρχείο Πλατανιά με το δήμαρχο Γιάννη Μαλανδράκη και απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δήλωσε.

«Η κυβέρνηση έχει ένα «οδικό χάρτη» , που έχει τρία σημεία για το 2015.

Την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των 48 προαπαιτούμενων, αυτός ο κύκλος έκλεισε με επιτυχία, την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών έκλεισε και αυτό επιτυχώς και την πρώτη αξιολόγηση που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου και για την οποία εργαζόμαστε ώστε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για να κλείσει και ο κύκλος αυτός.

Άρα η κυβέρνηση ακολουθεί μια συγκεκριμένη στρατηγική ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη προκειμένου τις αρχές του χρόνου να έχουμε ένα σταθερό και υγιές τραπεζικό σύστημα, να υπάρχει η προοπτική μεταστροφής της οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία, είναι πολύ θετικό ότι η ύφεση πηγαίνει με μηδέν τοις εκατό και να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος που θα δώσει μια μακρόχρονη σταθερότητα στην ελληνική οικονομία».

Ο κ. Σταθάκης στη συνάντηση του με το δήμαρχο Πλατανιά ενημερώθηκε για μια σειρά από θεσμικά αλλά και ειδικότερα θέματα που αφορούν το δήμο αλλά και την αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Η ολοκλήρωση των έργων του ΕΣΠΑ, ο σχεδιασμός για το νέο ΕΣΠΑ και ο ρόλος της αυτοδιοίκησης, καθώς και το θέμα της διαχείρισης των παραλιών βρέθηκαν κυρίως στο επίκεντρο της συνάντησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ