Γ. Πανούσης: Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου σήμερα

Γ. Πανούσης: Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου σήμερα

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναμένεται να ενημερώσει σήμερα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σχετικά με τις απειλές που, όπως υποστηρίζει, δέχεται κατά της ζωής του ακόμα και από πολιτικούς που έχουν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πανούσης θα ζητήσει από την κ. Κουτζαμάνη να πάει στο γραφείο της και να της δώσει το φάκελο με όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του. Ο πρώην υπουργός αποκάλυψε, σε επικοινωνία που είχε το MEGA, ότι πρόσωπα και στοιχεία για την υπόθεση αυτή έχουν τεθεί υπόψιν του ίδιου του Πρωθυπουργού, ενώ υποστήριξε ότι τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται βρίσκονται ακόμα και τώρα στα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

"Τα περισσότερα από τα στοιχεία που κατέχω είχαν γνωστοποιηθεί στον πρωθυπουργό εδώ και τέσσερις μήνες κατά δήλωση του κ. Γιάννη Ρουμπάρη. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση ενώ πολλά από τα αναφερόμενα στα έγγραφα πρόσωπα ''κοσμούν'' και πάλι πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Κατέθεσα στον συμβολαιογράφο τα σχετικά στοιχεία διότι πιστεύω ότι καταρχήν το θέμα είναι πολιτικό", είπε ο κ. Πανούσης και πρόσθεσε: "Προφανώς, εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί σκόπιμο να τα καταθέσω στον εισαγγελέα, αυτό και θα πράξω τις επόμενες μέρες. Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός θέλει να δει στις φωτογραφίες τα ονόματα των εμπλεκομένων τα οποία ασφαλώς και θα διαρρεύσουν όχι με δικιά μου ευθύνη. Μάλλον αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα. Και αυτό ήθελα να αποφύγω. Εκτός αν και τον ίδιο ''βολεύει'' η εκκαθάριση του τοπίου. Στο πλαίσιο αυτό, καλό είναι να ενημερωθεί το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού για την ανακοίνωση στο Indymedia που βγήκε πριν από λίγο και να βγάλει τα συμπεράσματά του".

Νωρίτερα, όπως αναφέρει το Mega, ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει τον Γιάννη Πανούση να πάει τα στοιχεία που έχει στη δικαιοσύνη, ενώ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού: "H συνεχής ανακύκλωση δηλώσεων για το ίδιο θέμα, από τον κ. Πανούση στα ΜΜΕ, δεν έχει κανένα νόημα. Οι καταγγελίες γίνονται στην Δικαιοσύνη και όχι στα συγκροτήματα Τύπου".