Γ. Βαρουφάκης: Ο G. Osborne καλύτερα να μη μιλάει

Γ. Βαρουφάκης: Ο G. Osborne καλύτερα να μη μιλάει

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε πως ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborn, μιλά εσφαλμένα προσθέτοντας πως τα ειρωνικά σχόλια στο Κοινοβούλιο δεν βοηθούν, μεταδίδει το CNBC.

Την Τετάρτη ο George Osborne γελοιοποίησε μία έκθεση η οποία ανακοίνωνε πως ο Βαρουφάκης θα συμβούλευε το Κόμμα των Εργατικών, λέγοντας πως «επιστράτευσαν τον Βαρουφάκη διότι ο πρόεδρος Μάο είναι νεκρός και ο Mickey Mouse είναι απασχολημένος».

Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Osborne ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε στο CNBC πως ο κ. Osborne πάσχει από βαριά μορφή της ασθένειας «βάζω το πόδι στο στόμα» δηλαδή ότι μιλά εσφαλμένα και είναι καλύτερο να μην μιλά καθόλου.

«Όταν λοιπόν ο George Osborne με χλευάζει, προφανώς προσπαθώντας να απολαύσει το γεγονός πως είμαι ένας ηττημένος υπουργός Οικονομικών, ναι, είμαι ένα ηττημένος υπουργός Οικονομικών αλλά από ποιόν;  Από μια αδιάλλακτη Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία αποφάσισε να μας προκαλέσει ασφυξία χρησιμοποιώντας τις κλειστές τράπεζες προκειμένου να μας επιβάλει άλλη μια επιμήκυνση και υποκριτική βοήθεια. Ο βρετανικός λαός το γνωρίζει αυτό».

«Πιστεύει πραγματικά ο George Osborn πως κοροϊδεύοντάς με, προσφέρει κάτι στον εαυτό του και στη διανοητική του κατηγορία… Δεν πιστεύω πως κάνει οποιαδήποτε καλό για την νοημοσύνη του».  

«Φαίνεται ανίκανος να αποτρέψει τα συνεχή αυτογκόλ», πρόσθεσε.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως υποστήριζε την εκστρατεία παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα επιχειρήματα των συντηρητικών πολιτικών Boris Johnson και Michael Gove που υποστηρίζουν την έξοδο. Έχουν «λογικότερες ιδέες» από αυτές του Osborne, είπε.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε στο CNBC πως δεν υπάρχει επίσημη σύμβαση και πως «συνομιλεί με όλους» συμπεριλαμβανομένων της Caroline Lucas από το κόμμα των Πρασίνων και του πρώην υπουργό Οικονομικών, Norman Lamont.  

Συνομιλώντας ο ένας στον άλλο, είπε, θα βρεθεί ένα κοινό έδαφος και ένα «κοινό πρόγραμμα για να τερματιστεί η κατρακύλα στην άβυσσο» στην Ευρώπη. Ερωτηθείς εάν πληρώνεται από το Εργατικό Κόμμα, απάντησε πως «φυσικά όχι. Δεν έχω τέτοιου είδους σύμβαση με κανέναν, πόσο μάλλον με τον Jeremy Corbyn και το Εργατικό Κόμμα».