«Φτερά» για τον Άρη θα ανοίξει ο Elon Musk έως το 2024

«Φτερά» για τον Άρη θα ανοίξει ο Elon Musk έως το 2024

Ο ιδρυτής της Tesla και της Space X αποκάλυψε ότι το σκάφος που θα χρησιμοποιηθεί για την κατάκτηση του Κόκκινου Πλανήτης θα αξιοποιηθεί και στη Γη για να συντομεύσει δραστικά τα ταξίδια, μειώνοντας σε μόνο 40 λεπτά την πτήση μεταξύ Νέας Υόρκης - Σαγκάης.

Σύμφωνα με το BBC ο Εlon Musk και το πρακτορείο Ρόιτερς, παρουσίασε τα νέα σχέδιά του στην Αυστραλία, μιλώντας στο πλαίσιο του International Astronautical Congress (IAC) και ότι σκοπεύει να αναπροσαρμόσει τη Space X, έτσι ώστε να εστιασθεί σε μόνο έναν τύπο πυραυλικού φορέας, ο οποίος θα κάνει τόσο πλανητικά όσο και διαπλανητικά ταξίδια. Με άλλα λόγια το ίδιο σκάφος, με την ονομασία BFR, θα μεταφέρει επιβάτες ταχύτατα μεταξύ δύο ηπείρων στη Γη, αλλά και στον Άρη.

Ο Elon Musk περιέγραψε ένα σκάφος με ύψος περίπου 106 και πλάτος 9 μέτρων, το οποίο θα μπορεί επίσης να θέτει δορυφόρους σε τροχιά, θα συνδέει τη Γη με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα ταξιδεύει στη Σελήνη και τον Άρη και θα μεταφέρει έως 100 επιβάτες από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο στη Γη.

Στην πραγματικότητα ο Musk θέλει να δημιουργήσεις μια πολυχρηστική, επαναχρησιμοποιήσιμη πλατφόρμα ώστε να μειώσει δραστικά το κόστος χρήσης. Η κατασκευή του BFR θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2018 ενώ πριν την επανδρωμένη αποστολή του 2024 στον Άρη, ο Μusk επεσήμανε ότι θα προηγηθεί μία μη επανδρωμένη το 2022.

Ωστόσο οι τεχνικές δυσκολίες του εγχειρήματος είναι τεράστιες καθώς η ασφαλής μεταφορά 100 ανθρώπων εντός ενός πυραυλικού φορέα μέσα στη γήινη ατμόσφαιρα, με ταχύτητες πολλές φορές εκείνης του ήχου, είναι κάτι πραγματικά πρωτάκουστο.