Φασιστική επίθεση κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου

Φασιστική επίθεση κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου

Άγρια επίθεση με χειροδικία και διάθεση λιντσαρίσματος υπέστη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος βρισκόταν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του Ν. Φίλη, σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων.

Άτομα με φρασεολογία της ΧΑ, όπως τα χαρακτηρίζει ο ίδιος, τον πλησίασαν και χειροδίκησαν.

Φραστική επίθεση δέχθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Έχουν υπάρξει πολλοί που επιχείρησαν την παραχάραξη της ιστορίας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μεταξύ αυτών, μπορεί ποτέ να έχει συγκαταλεχθεί υπουργός Παιδείας της χώρας μας. Είμαι πεπεισμένος -έχοντας υποστεί την βιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων- αυτή τη δικαιολογία, το έδαφος, την τροφή και το νερό να αναπτυχθούν αυτά, την δίνουν δηλώσεις όπως αυτές που κάνατε (σ.σ. προς τον Ν. Φίλη), τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά τον ξυλοδαρμό που υπέστη στο Σύνταγμα.

Όπως είπε ο βουλευτής, επειδή είδε πρόσωπα, ξέρει υπό την καθοδήγηση ποίων έδρασαν αυτοί οι τραμπούκοι, «αυτοί οι οποίοι επιχείρησαν να καπηλευτούν τον πόνο και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των Ποντιακών Σωματείων». «Και αυτοί που το έκαναν, είναι οι πνευματικοί πατέρες, έχουν δολοφονήσει, είναι οι φορείς του ρατσισμού, της ξενοφοβίας κι ό,τι πιο ακραίο υπάρχει στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος ζήτησε συνολική καταδίκη για αυτά που έγιναν, αλλά, πρόσθεσε πως ο κ. υπουργός (εννοώντας τον Νίκο Φίλη) ήρθε η ώρα να αναλογιστεί τι πυροδότησε και να πράξει αναλόγως.

Την αυτονόητη καταδίκη του Σώματος, εξέφρασε ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης παίρνοντας τον λόγο, μέσα σε πανδαιμόνιο, εξέφρασε την συμπάθειά του στον κ. Κουμουτσάκο και τον κ. Βαρβιτσιώτη. Υπάρχουν, είπε, μερικές εκατοντάδες που κερδοσκοπούν πολιτικά, που με τρόπο επαγγελματικό, φασιστικό, διαχειρίζονται τις μνήμες των ανθρώπων.

"Ως υπουργός υποστηρίζω την επίσημη θέση της πολιτείας για την γενοκτονία των Ποντίων τιμώ τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας στον Πόντο και σέβομαι τη μνήμη των απογόνων τους" ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

"Σέβομαι την απόφαση της Βουλής ως υπουργός ανεξάρτητα από τις επιστημονικές μου απόψεις" είπε και πρόσθεσε, ότι "δεν υπάρχει στη δημοκρατία αναστολή άποψης. Είναι γενοκτονία άποψης να πούμε ότι βάζουμε τις απόψεις μας στον πάγο".

Συνεχίζοντας ο υπουργός Παιδείας επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση κατά του κ. Κουμουτσάκου "σε εκείνους που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων του Φύσσα " και τόνισε:

"Είναι προφανές ότι η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στην απειλή του φασισμού μπροστά στους τραμπούκους που αν και υπόδικοι δεν υποχωρούν, είναι εδώ παρόντες και απειλούν τη δημοκρατία".

Καταλήγοντας ο κ. Φίλης ζήτησε "να πρυτανεύσει πνεύμα λογικής και δημοκρατικού τόξου στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων και τόνισε ότι αυτό το οποίο απειλείται είναι η δημοκρατία και αυτό που υφιστάμεθα σήμερα, είναι η απειλή για τα δημοκρατικά δικαιώματα ".

Μήνυση για τον ξυλοδαρμό του θα υποβάλλει ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος

Μήνυση, θα υποβάλλει ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, για τον ξυλοδαρμό που υπέστη κατά τη διαδήλωση στο Σύνταγμα, όπως ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια.

«Παρά το γεγονός ότι κάποιοι επιχειρούν να ευτελίσουν την Βουλή, παραμένει το σύμβολο της Δημοκρατίας, με τα όποια προβλήματά της. Η αμέσως παρουσία μου εδώ, ήταν συμβολική και πολιτική και ακριβώς ήθελε να υποδηλώσει ότι οι πολιτικοί οφείλουν να δρουν θεσμικά και η πολιτική να ασκείται στο Κοινοβούλιο» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ανέφερε πως οι προκλήσεις και οι ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Φίλη - ο οποίος, όπως είπε, δεν δικαιούται να επικαλείται δύο ιδιότητες, αυτή του υπουργού κι εκείνη του επιστήμονα - είναι το έδαφος που καλλιεργούν τον σπόρο της βίας, της μισαλλοδοξίας, του εξτρεμισμού, στο οποίο φυτρώνουν οι εχθροί της Δημοκρατίας. «Επομένως, υπάρχει αυτός του έδρασε και οι ηθικοί αυτουργοί» είπε ο βουλευτής.

«Θα υποβάλλω μήνυση, την νομική υφή της οποίας θα εξετάσω με τους αρμόδιους νομικούς», ξεκαθάρισε ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος επανέλαβε πως και η επιλογή του αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του ότι οι πολιτικοί πρέπει να απαντούν θεσμικά και με πολιτικές πράξεις.

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει ζήτημα καθυστερημένης επέμβασης της Αστυνομίας κατά την επίθεση εναντίον του, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι διαπίστωσε ο ίδιος την επέμβαση των αστυνομικών προς τον χώρο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, αλλά δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει αν έγινε καθυστερημένα ή όχι. «Θα το δούμε κι αυτό. Υπάρχει ένα ερωτηματικό» ανέφερε ο βουλευτής.

Ο βουλευτής της ΧΑ, Α. Γρέγος, ήταν ένα λεπτό πριν τον ξυλοδαρμό του στον χώρο των βιαιοπραγιών, είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος

Τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγο, κατονόμασε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος ως εκείνον που βρισκόταν στο εγγύτερο σημείο του χώρου στον οποίο διαδραματίστηκε ο ξυλοδαρμός του.

Ο κ. Κουμουτσάκος αποκάλυψε το όνομα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής όταν προκλήθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΧΑ, Ηλία Παναγιώταρο, να ανακαλέσει τον ισχυρισμό του για ακροδεξιά στοιχεία που συντόνιζαν τα επεισόδια.

«Επειδή ήμουν εκεί, τόσο η φρασεολογία όσο και οι πρακτικές αλλά και το γεγονός ότι δίπλα σε αυτή την ομάδα που ξεκίνησε τις βιαιοπραγίες ένα λεπτό πριν ήταν μαζί τους ο βουλευτής Γρέγος με κάνουν να το πιστεύω» απάντησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Α. Γρέγος: "Να ανακαλέσει ο Κουμουτσάκος"

Ο Α. Γρέγος της Χρυσής Αυγής, ζήτησε από τον βουλευτή Κουμουτσάκο να ανακαλέσει καθώς τον ενέπλεξε στο επεισόδιο του ξυλοδαρμού του. Συγκεκριμένα, ανέφερε: "Με μια γενικόλογη δήλωση ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, με ενέπλεξε στην επίθεση εναντίον του. Είναι ψευδές και συκοφαντικό αυτό και επειδή εκλέγομαι από το 2012 και σέβομαι τους πολίτες που με τιμούν, του ζητώ να με αποκαταστήσει άμεσα και να ανακαλέσει. Διαφορετικά θα υποβάλλω μήνυση και θα καταθέσω αγωγή εναντίον του".

 

Πρόεδρος Βουλής: "Ο δημοκρατικός διάλογος πρέπει να εξελίσσεται ελεύθερα παρά τις πολιτικές αντιπαραθέσεις"

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση για την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κουμουτσάκος: «Καταγγέλλω και καταδικάζω απερίφραστα τη βιαιοπραγία εναντίον του βουλευτού του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, στο πλαίσιο εκδήλωσης Ποντιακών οργανώσεων που κατά τα άλλα διεξήχθησαν ησύχως έξω από τη Βουλή, από ακραία στοιχεία που φέρουν τον εθνικιστικό, ρατσιστικό μισαλλόδοξο λόγο σαν προκάλυμμα, ακόμα και για βιαιότητες, και μάλιστα απέναντι σε μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι ένα υπόδειγμα άθλιας συμπεριφοράς, από το οποίο πρέπει όλοι να πάρουν τις αποστάσεις τους και να αφήσουν το δημοκρατικό διάλογο για όλα τα ζητήματα να εξελίσσεται ελεύθερα, παρά τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και αντιδικίες που ακόμα και ερίζοντα επιστημονικά και πολιτικά ζητήματα δημιουργούν. Το καταγγέλλω απερίφραστα, όπως εξ όσων αντελήφθην και οι πτέρυγες της Ελληνικής Βουλής».

ΣΥΡΙΖΑ: "Το φλερτ με την πατριδοκαπηλεία, δεν αρμόζει σε δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις"

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για την επίθεση στο βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη θρασύτατη επίθεση από φασιστοειδή στο Βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο. Η επίθεση αυτή αναδεικνύει το πόσο επικίνδυνο είναι το ακροδεξιό παιχνίδι που παίζει η ΝΔ τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθώντας να αναδείξουν σε μείζον πολιτικό θέμα μια προσωπική θέση του Ν. Φίλη που εκφράστηκε, μάλιστα, προ διετίας, κατάφεραν να ανασύρουν στο προσκήνιο τις δυνάμεις του μίσους και της ακροδεξιάς βίας. Ας συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το φλερτ με την πατριδοκαπηλία ούτε μπορεί να τους βγάλει από το πολιτικό τους αδιέξοδο, ούτε αρμόζει σε  πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να ονομάζονται δημοκρατικές.

Όλγα Γεροβασίλη:"Όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά, γίνεται ο ίδιος θύμα"

Δήλωση Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, για την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουτσάκος:

"Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο κος Κουμουτσάκος έξω από το Κοινοβούλιο. Είδαμε τις τελευταίες μέρες να τροφοδοτείται, να διαμορφώνεται ένα κλίμα από αυτούς που παραδοσιακά φλερτάρουν με την ακροδεξιά. Για παράδειγμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο twitter, υπήρχε ανάρτηση του κου Γεωργιάδη, να δηλώνει, να λέει ότι οι Πόντιοι θα ζητήσουν το κεφάλι του κ. Φίλη επί πίνακι. Όποιος φλερτάρει με την ακροδεξιά και τροφοδοτεί το μίσος, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, τελικά γίνεται ο ίδιος θύμα. Επομένως, οι ακροδεξιοί δεν βρήκαν το κεφάλι του κ. Φίλη το απόγευμα και πήραν του κου Κουμουτσάκου. Θα πρέπει η ΝΔ να αποφασίσει αν είναι ένα κόμμα της Δημοκρατίας, του Κοινοβουλευτισμού, του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού ή αν είναι απλά μια συνιστώσα της ακροδεξιάς."

Νίκος Τόσκας: "Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία"

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ανέφερε με αφορμή τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου:

«Εκφράζω τη λύπη μου για το περιστατικό που συνέβη σε βάρος βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η Αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή κ. Γιώργου Κουμουτσάκου. Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά που προσβάλλουν τη Δημοκρατία και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Καταδικάζει η ΝΔ

Σχετικά με το περιστατικό, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Φασιστοειδή, που εκμεταλλεύτηκαν τη δικαιολογημένη κινητοποίηση των Ποντίων εναντίον των ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων Φίλη, επιτέθηκαν, προπηλάκισαν και χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος ως διπλωμάτης έχει δώσει αγώνα για την υποστήριξη των Δικαίων του Ποντιακού Ελληνισμού. Τραμπούκοι αποπειράθηκαν, επίσης, να χτυπήσουν και το βουλευτή κ. Μ. Βαρβιτσιώτη.

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τους τραμπουκισμούς και καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.

Καλούμε την Ελληνική Αστυνομία να προχωρήσει άμεσα στη σύλληψη και την παραπομπή των δραστών στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Καλούμε τέλος την κυβέρνηση και τους υπουργούς που τροφοδοτούν με τις δηλώσεις τους τα φασιστοειδή, να συνέλθουν και να ανακαλέσουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού». Την παραίτηση του Νίκου Φίλη ζήτησε από τη Λαμία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Καλά θα κάνει είτε ο κ. Φίλης να παραιτηθεί, είτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να πάρει θέση και να τον παραιτήσει», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στα επεισόδια που έγιναν εις βάρος βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα του Γ. Κουμουτσάκου σε συγκέντρωση Ποντίων.

«Θεωρούμε ότι ηθικός αυτουργός είναι ο Ν.Φίλης, ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην ελληνική κυβέρνηση σήμερα», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης και ανακοίνωσε ότι η ΝΔ θα εξετάσει αν μπορεί συνταγματικά μέσα στο εξάμηνο που έχει ήδη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Παιδείας ώστε να συζητηθεί στη Βουλή το όλο ζήτημα και να πάρουν όλοι θέση. Αυστήρη ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου της ΝΔ ως απάντηση στα όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος κα Όλγα Γεροβασίλη, για τη σημερινή επίθεση σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Με τις δηλώσεις της, η κυβερνητική εκπρόσωπος ουσιαστικά καλύπτει και δικαιολογεί τραμπούκους και φασιστοειδή. Ντροπή!».

Αντιπαράθεση Μ. Βορίδη - Π. Σκουρλέτη

Τοποθετούμενος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του πολυνομοσχεδίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και υποστήριξε ότι είχαν συνέπειες στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

"Υπάρχει πολιτική δύναμη που λέει ότι η γενοκτονία των Ποντίων όπως αναγνωρίστηκε από το Κοινοβούλιο, πρέπει να αναθεωρηθεί; Δεν μπορεί ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδος να έχει διαφορετική θέση από το ελληνικό κοινοβούλιο", είπε ο κ. Βορίδης και ζήτησε την παραίτηση του κ. Φίλη.

"Ποιος οπλίζει το χέρι των τραμπούκων, καταδικάζετε τις αυτές τις πράξεις" ρώτησε τον βουλευτή παρεμβαίνοντας ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: "Τώρα μας λέτε θεωρίες".

"Οι εμπρηστικές δηλώσεις" απήντησε ο κ. Βορίδης και συνέχισε "όταν υπάρχει προσβληθείς, δαρείς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μου λέτε αν δικαιολογώ την πράξη; Πρέπει να δούμε ποιος απαξιώνει το πολιτικό σύστημα και ουσιαστικά πυροδοτεί τους άθλιους τραμπουκισμούς".

ΚΚΕ:"Ενέργειες που δεν εκφράζουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα ποντιακής καταγωγής"

Το ΚΚΕ με σχόλιό του καταδικάζει την επίθεση «από φασιστοειδή, σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκου στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντιακών Ενώσεων» τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους ενέργειες δεν εκφράζουν τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ποντιακής καταγωγής».

ΑΝ.ΕΛ.: "Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη"

Ανακοίνωση γαι το περιστατικό εξέδωσαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε σε όλους τους τόνους την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος από ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία παρεισέφρησαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των Ποντίων για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τη Γενοκτονία.

 Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη, αποκρουστική και καταδικαστέα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές διαπνέονται από φασιστικές αντιλήψεις που δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας και τη Δημοκρατία».

ΔΗΜΑΡ: "Οι λανθασμένες απόψεις του Φίλη, δεν δικαιολογούν εθνικιστικές αντιλήψεις"

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΔΗΜΑΡ για την άνανδρη επίθεση κατά του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου:

"Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση από ομάδα ακροδεξιών τραμπούκων εις βάρος του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου στο σημερινό συλλαλητήριο των Ποντιακών Οργανώσεων.

Οι λανθασμένες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας δεν δικαιολογούν την έκρηξη εθνικιστικών και μισαλλόδοξων αντιλήψεων.

Οι αρνητές του ολοκαυτώματος των Εβραίων δεν μπορούν να παριστάνουν τους τιμητές του Ελληνικού πατριωτισμού. Καμιά ανοχή, κανένας συμψηφισμός.

Ο Δημοκρατικός κόσμος είναι πάντα απέναντι στις φασιστικές συμπεριφορές".

Ρένα Δούρου: "Η συλλογική μνήμη δεν χωρά σε μικροπολιτικούς σχεδιασμούς"

Δήλωση Ρένας Δούρου σχετικά με επίθεση κατά Γ. Κουμουτσάκου:

Η επίθεση κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης είναι συλλογική υπόθεση, που δεν χωρά σε παιχνίδια συμψηφισμών και μικροπολιτικών σχεδιασμών.

Χρυσή Αυγή: "Καμία απολύτως σχέση της Χ.Α. με την επίθεση Κουμουτσάκου"

Με ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή, δήλωσε τα ακόλουθα:

"Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαδήλωσαν σήμερα στο πλευρό των Ελλήνων Ποντίων ενάντια στην ανθελληνική κυβερνητική πολιτική. Η θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι συγκεντρωμένοι ενόχλησε τα ανδρείκελα του μνημονιακού τόξου.

Ένας νέος κύκλος λάσπης και συκοφαντιών κατά της Χρυσής Αυγής εξαπολύθηκε από όλο το βρώμικο κύκλωμα κομμάτων και καναλιών. Η αφορμή δόθηκε από την επίθεση κατά Κουμουτσάκου, με την οποία η Χρυσή Αυγή δεν είχε καμία απολύτως σχέση και από την πρώτη στιγμή καταδίκασε.

Έτσι, τα φώτα της επικαιρότητας έφυγαν από το ανθελληνικό παραλήρημα του Φίλη και τη μνημονιακή λαίλαπα και στοχοποίησαν για χιλιοστή φορά την Χρυσή Αυγή, την μόνη δύναμη που αντιστέκεται στο ξεπούλημα της Πατρίδας.

Όσα ψέμματα όμως και να πουν, όση λάσπη και να ρίξουν στο Εθνικιστικό Κίνημα, όσες "χρυσαυγειάδες" και να στήσουν τα κανάλια της διαπλοκής, θα είμαστε  πρωτοπόροι στον Αγώνα για μία ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα.

Λαϊκή Ενότητα: "Καταδίκη της επίθεσης"

Η Λαϊκή Ενότητα, εξέδωσε με τη σειρά της, ανακοίνωση για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου:

"Καταδικάζουμε την επίθεση από ακροδεξιά στοιχεία ενάντια στον Βουλευτή της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκο. Οι απαράδεκτες αυτές ενέργειες δεν έχουν καμμία σχέση με τον αγώνα του Ποντιακού ελληνισμού".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ