Ευρ. Στυλιανίδης: Η Θράκη μάς ενώνει

Ευρ. Στυλιανίδης: Η Θράκη μάς ενώνει

«Η Θράκη μάς ενώνει» είναι το μήνυμα του πρώην υπουργού και βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδη Στυλιανίδη, με αφορμή την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Θράκη το επόμενο βήμα», που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, 25 Μαΐου, στο πανεπιστήμιο Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και θα τελεί υπό την αιγίδα του πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Θάνου Δημόπουλου. Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, και ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος. Τον συντονισμό θα έχει ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης.

«Είναι μία κατάθεση εμπειριών από την ενασχόλησή μου για περίπου είκοσι χρόνια με τα ζητήματα της Θράκης. Είναι μία ευκαιρία μέσα από τις γραμμές τού βιβλίου να ενημερωθεί η ακαδημαϊκή κοινότητα, ο πολιτικός, ο δημοσιογραφικός και ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας για την προσπάθεια που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην περιοχή μας, προκειμένου να οικοδομηθεί μια ανοιχτή, δημοκρατική κοινωνία και ένα μοντέλο πρότυπης ανάπτυξης που θα αξιοποιεί τα καινούργια γεωστρατηγικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Φιλοδοξούμε, η Θράκη από πύλη να μεταβληθεί σε γέφυρα συνεργασίας με γειτονικές αγορές και τις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και πρόσθεσε: «Το βιβλίο μιλάει χωρίς περιστροφές και κάνει την αυτοκριτική για τα λάθη που έκανε η ελληνική πολιτεία και την κριτική για λάθος πολιτικές που ασκήθηκαν ενδεχομένως κατά καιρούς από την γείτονα χώρα στην περιοχή μας. Αυτό που προτάσσει είναι να μιλήσουμε με ειλικρίνεια, να συνεννοηθούμε, για να μπορέσουμε με κλειδί την εμπιστοσύνη να δημιουργήσουμε στην περιοχή μια σταθερότητα και μια ποιοτική ανάπτυξη που θα βελτιώσει τη συμβίωση των σύνοικων στοιχείων και θα εδραιώσει την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των γειτονικών λαών» ανέφερε ο πρώην βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ.

Ο κ. Στυλιανίδης επαναφέρει το αίτημα για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την Θράκη, αίτημα που είχε καταθέσει πριν από περίπου έναν χρόνο, με υπογραφές 57 βουλευτών της ΝΔ και του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

«Είναι πρόταση που ζητά την επανασύσταση της διακομματικής για τη Θράκη με συμμετοχή όλων των κομμάτων, όλων των βουλευτών της περιοχής, χριστιανών και μουσουλμάνων και συμμετοχή, βεβαίως, και εξειδικευμένων τοπικών παραγόντων που διαθέτουν γνώση και εμπειρία για το πώς μπορεί να επιτευχθούν η ανάπτυξη και η ανάδειξή της. Η πρόταση αυτή είναι νομίζω μια ευκαιρία για να συναντηθούν και να συνεννοηθεί μεταξύ τους και οι άνθρωποι του πολιτικού κόσμου» κατέληξε ο κ. Στυλιανίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ