Ευ. Μεϊμαράκης: Να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος ο κ. Πλακιωτάκης

Ευ. Μεϊμαράκης: Να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος ο κ. Πλακιωτάκης

Εξαπολύοντας «πυρά» κατά των τριών συνυποψηφίων του, αλλά κυρίως κατά της «πλευράς Σαμαρά», ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε, προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού, την πρόθεσή του να παραδώσει τη θέση του μεταβατικού Προέδρου του κόμματος.

Όπως είπε, ο ίδιος δεν είναι «γαντζωμένος» στην καρέκλα, και θα ζητήσει σήμερα από τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, να τον αντικαταστήσει.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι δεν έπρεπε, κατά τη γνώμη του, να πολιτικοποιηθεί ένα ζήτημα «καθαρά τεχνικό», και ζήτησε ταυτόχρονα με την παραίτησή του, την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη Μακεδονίας, καθώς και τις παραιτήσεις των κ. κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η σιωπή του μετά τη χθεσινή εμπλοκή ήταν «μήνυμα θλίψης και συγγνώμης» απέναντι στους νεοδημοκράτες που δεν κατάφεραν να ψηφίσουν.

 

"Χτες δεν μίλησα καθόλου, και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης στους νεοδημοκράτες που πληγώσαμε" ανέφερε χαρακτηριστικά. "Εφόσον δεν κατάλαβαν τη σιωπή μου, φοβάμαι ότι δεν θα καταλάβουν ούτε αυτά που λέω τώρα" προσέθεσε.

Τόνισε επίσης ότι ο ίδιος προσήλθε με σεβασμό τόσο απέναντι στους συνυποψηφίους του όσο και στη διαδικασία, σημειώνοντας ωστόσο ότι ένα «καθαρά τεχνικό πρόβλημα» πολιτικοποιήθηκε και έγινε, κακώς, όπως είπε, πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικών επιθέσεων εναντίον του. Σημειώσε δε, ότι προτίμησε να αφήσει αναπάντητες πολλές φορές προκλήσεις προσωπικής φύσης, που "κάποιες ήταν και χυδαίες".

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο ζήτημα της επιλογής της εταιρείας που θα ανέλαβε την υποδομή της εκλογικής διαδικασίας, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε ότι είχε λάβει διαβεβαιώσεις για την αξιοπιστία της, από στελέχη προσκείμενα στην "πλευρά" του Α. Σαμαρά. Ειδικά δε για τον κ. Μ. Βορίδη, είπε ότι ο τελευταίος είχε και επαγγελματική σχέση με την εν λόγω εταιρεία στο παρελθόν.

«Ακουσα τον κ. Βορίδη να λέει πως θα πρέπει να ζητήσω μία συγγνώμη, ήταν υπουργός της κυβέρνησης και την ήξερε την εταιρία και είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της και πρέπει να πω πως οι άρτι αφιχθέντες πρέπει να σέβονται την προσφορά όλων εκείνων που 41 χρόνια έχουν δώσει τη ζωή τους στο κόμμα για να τους υποδεχθεί». Μάλιστα, ανέφερε πως και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη του για την εταιρία. «Αντί να δούμε πώς θα σώσουμε το καράβι, αυτοί γίνονται πολύ μικροί και βάζουν πεδίο αντιπαράθεσης και ζητούν την παραίτησή μου;» διερωτήθηκε.

Παρόμοιο ήταν το σχόλιο του κ. Μεϊμαράκη και για τον κ. Παπαμιμίκο, λέγοντας ότι αποτέλεσε επιλογή του κ. Σαμαρά. "Εγώ ούτε τους πείραξα, ούτε τους ψήφισα" σημείωσε.

Ελάχιστα λεπτά μετά τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.

Την ίδια στιγμή, κύκλοι της πλευράς του κ. Τζιτζικώστα ξεκαθαρίζουν ότι δεν τίθεται ζήτημα παραίτησης του Περιφερειάρχη, χαρακτηρίζουν προσχηματικές τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη, και επιμένουν πως η παραίτηση του τελευταίου συνιστά πράξη ανάληψης της ευθύνης για το φιάσκο της αναβολής της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας.