Εξειδικευμένες επενδυτικές δράσεις

Εξειδικευμένες επενδυτικές δράσεις

Την υλοποίηση εξειδικευμένων επενδυτικών δράσεων το προσεχές χρονικό διάστημα συζήτησαν ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, και η εκπρόσωπος του Enterprise Greece, Χίλντα Αλυσανδράτου, από τη μονάδα προσέλκυσης επενδύσεων, σε σειρά ενημερωτικών συναντήσεων για τα προγράμματα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησαν 16-18 Μαρτίου στην Ισπανία (Μαδρίτη και Σεβίλλη).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, την Παρασκευή 18 Μαρτίου συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Συνομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Ισπανίας (CEOE) με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιχειρηματικών φορέων και εταιρειών.

Ο υφυπουργός και η εκπρόσωπος του Enterprise Greece παρουσίασαν τις πρόσφατες εξελίξεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και περιέγραψαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού σχεδιασμού. Μεταξύ άλλων, επεσήμαναν την προοπτική διεύρυνσης της διμερούς επιχειρηματικής συνεργασίας σε τομείς όπως η ενέργεια, οι νέες τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, ο τουρισμός, η μεταποίηση (ιδίως στον κλάδο των τροφίμων), ο κτηματομεσιτικός κλάδος και τα τεχνικά έργα (υποδομές).

Η ανταπόκριση των παρισταμένων ήταν ιδιαίτερα θετική, στοιχείο το οποίο χαρακτήρισε τόσο την ομιλία του υφυπουργού Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Jaime Garcia-Legaz, όσο και τις παρεμβάσεις εκπροσώπων των επιχειρήσεων. Εκφράστηκε ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και διάθεση αξιοποίησης ευκαιριών για επιχειρηματικές συμπράξεις.

Η συνάντηση, όπως σημειώνεται, ήταν εποικοδομητική όχι μόνο στο επίπεδο της επικοινωνίας και προβολής της εικόνας της Ελλάδας, αλλά και στο επίπεδο της επεξεργασίας εξειδικευμένων επενδυτικών δράσεων το προσεχές χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ