Εθνικό διάλογο προτείνει ο Α. Τσίπρας

Εθνικό διάλογο προτείνει ο Α. Τσίπρας

Eθνικό διάλογο στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα θα δρομολογήσει η κυβέρνηση αποκαλύπτει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής»

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι προτίθεται να καλέσει σε εθνικό διάλογο όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους κοινωνικούς φορείς του τόπου σε εθνικό διάλογο και προσθέτει ότι οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις και θέλω να πιστεύω, σημείωσε, ότι οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις είναι ώριμες για μια τέτοια συζήτηση. Φυσικά σημείωσε , ο κ. Τσίπρας «ο δρόμος της καταγγελίας και της αδιέξοδης πολιτικής δημαγωγίας παραμένει πάντα εύκολος, αλλά αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι ώριμες και αναγκαίες , η κοινωνία το καταλαβαίνει και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην παιδεία λέγοντας ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε μια δημοκρατική ριζοσπαστική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες». Επίσης, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης σημειώνοντας ότι «είναι επιτέλους η ώρα να πάμε σε μια ευρεία και συνολική μεταρρύθμιση που θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων , αλλά στην ενίσχυση και διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών».

Αρνητικά απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην έκκληση για συνεννόηση που απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σε μήνυμα που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρει: «Τέσσερις μεγάλες σελίδες της εφημερίδας «Έθνος» (συν το εξώφυλλο) χρειάστηκε ο κ.Τσίπρας για να καλέσει τις «δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις» σε συνεννόηση για το Ασφαλιστικό, την Παιδεία και την Συνταγματική Αναθεώρηση. Τι λέει στην πραγματικότητα ο κ.Τσίπρας; Ψηφίστε το Ασφαλιστικό που είναι το δυσκολότερο όλων, γράψτε κάποια έκθεση ιδεών για την Παιδεία, συζητήστε για το Σύνταγμα που αφορά την επόμενη τετραετία και αφήστε με να κυβερνήσω. Δώστε μου χρόνο να εδραιώσω το καθεστώς μου. Ταΐστε με ψίχουλα την στέρνα με τα ψάρια όσο εγώ και η παρέα μου θα πετάω δυναμίτες στους κόλπους της κοινωνίας».

Ο κ.Θεοδωράκης κατέληξε:«Ποιο θύμα θα πέσει στην παγίδα; Το Ποτάμι πάντως όχι».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ