Επίθεση κατά αστυνομικών στο Παρίσι  - Νεκρός ο δράστης, δεν υπάρχουν τραυματίες

Επίθεση κατά αστυνομικών στο Παρίσι - Νεκρός ο δράστης, δεν υπάρχουν τραυματίες

Άνδρας έπεσε με το όχημά του πάνω σε βαν της αστυνομίας στην πολύ δημοφιλή για τους τουρίστες λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων σήμερα, χωρίς να τραυματίσει κάποιον, σε περιστατικό που αντιμετωπίζεται ως απόπειρα επίθεσης.

Ο οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω σε αστυνομικό βαν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων «είναι πιθανότατα νεκρός», ενώ ειδικοί στην εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών επιχειρούν στην περιοχή, έγινε γνωστό από τις αρχές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Gerard Collomb, ο οποίος μετέβη άμεσα στο σημείο, στο όχημα υπήρχαν ορισμένα όπλα και εκρηκτικά, Επιπλέον, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «για ακόμη μια φορά οι δυνάμεις ασφαλείας μας αποτέλεσαν στόχο. Η απειλή είναι εξαιρετικά υψηλή».

Ειδικότερα, στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν γκαζάκια, περίστροφα και τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία.

Ακόμα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται συγκλίνουσες πηγές ο δράστης της επίθεσης βρισκόταν στο στόχαστρο των αρχών από το 2015 κι είχε φάκελο για συμμετοχή στο «ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα»,

Η οικογένεια του 31χρονου άνδρα, ο οποίος έπεσε νωρίτερα το απόγευμα με το όχημα που οδηγούσε, και στο οποίο μετέφερε γκαζάκια και όπλα, πάνω σε βαν της αστυνομίας, ήταν επίσης γνωστή για συμμετοχή στο «σαλαφιστικό» κίνημα, ανέφερε μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ωστόσο, ο δράστης - που πέθανε 0- δεν ήταν γνωστός στη δικαιοσύνη.

Νωρίτερα, σύμφωνα πηγές του AFP, μεταδόθηκε ότι το σενάριο μιας εσκεμμένης ενέργειας είναι πιθανό, με το όχημά του άνδρα να μεταδίδεται ότι εξερράγη κατά την πρόσκρουση. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε από την πλευρά του ότι κανείς δεν τραυματίστηκε στο περιστατικό και ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

«Μοιάζει να είναι εσκεμμένη ενέργεια» δήλωσε  επίσης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, σε δημοσιογράφους. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός ήταν οπλισμένος.

Έρευνα για την υπόθεση άρχισε η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου