Επιστολή «βόμβα» Γ. Σούρλα για τις τιμές των φαρμάκων, αποκαλύπτει ο Ν. Μηταράκης

Επιστολή «βόμβα» Γ. Σούρλα για τις τιμές των φαρμάκων, αποκαλύπτει ο Ν. Μηταράκης

Με ανάρτησή του στο Facebook o Νότης Μηταράκης αποκαλύπτει ότι σε επιστολή που κατέθεσε ο Γιώργος Σούρλας στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, καταγγέλλει ότι εδώ και 1,5 χρόνο η κυβέρνηση δεν έχει αναρτήσει τις τιμές των ραδιοφαρμάκων, όπως έχει δεσμευτεί, παρά το γεγονός ότι αυτές είναι πολλαπλάσιες από τις αντίστοιχες του εξωτερικού.

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο Γιώργος Σούρλας καταγγέλλει ότι έχει καταθέσει στοιχεία για κερδοσκοπία στα ραδιοφάρμακα, τα οποία στην Ελλάδα διατίθενται σε ορισμένα νοσοκομεία ακόμα και 10 φορές ακριβότερα απ'' ό,τι στο εξωτερικό.

Συμπληρώνει, δε, ότι παρά το γεγονός ότι στις 21/10/2016 η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας αποφάσισε την ανάρτηση των τιμών των ραδιοφαρμάκων στο Παρατηρητήριο Τιμών καθώς και την κεντρική διαπραγμάτευση του κόστους, μετά από 1,5 χρόνο δεν έχει γίνει τίποτα από τα δύο.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του, ο Γ. Σούρλας τονίζει ότι έχει κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο θέμα ήδη από το 2012 αλλά και το 2015 χωρίς όμως να υπάρξει καμία ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς.