Επίσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ηρακλείου Κρήτης

Επίσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ηρακλείου Κρήτης

Το νομό Ηρακλείου επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ηρακλείου Ευάγγελο Καρκανάκη. Στην επίσκεψη στον νομό Ηρακλείου παρόντες ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο βουλευτής του νομού Μάξιμος Σενετάκης.
 
Η επίσκεψη ξεκίνησε με μια συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με τον οποίο τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησαν για μεγάλα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στον νομό, την τουριστική ανάπτυξη αλλά και τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Συντονιστής ΝΔ Κρήτης Γιώργος Επιτροπάκης, ο Συντονιστής της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Μανώλης Χαιρέτης.
 
Στη συνέχεια, τα στελέχη του κόμματος συνάντησαν τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό με τον οποίο συζήτησαν βασικά θέματα της πόλης του Ηρακλείου, τις συνέπειες της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης και το μεγάλο στοίχημα της κατασκευής του ΒΟΑΚ. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως είναι απαραίτητη η στήριξη των πολιτών και τόνισε πως ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα από την Κυβέρνηση.
 
Στη συνάντηση παρών ήταν και ο πρόεδρος ΔΕΥΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης.
 
Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου τα στελέχη του κόμματος υποδέχθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γεώργιος Χαλκιαδάκης και ο Αν. Διοικητής Στέλιος Κτενιαδάκης. Κεντρικά θέματα της συζήτησης ήταν η ενίσχυση του ΕΣΥ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού και η πρόοδος που έχει πραγματοποιηθεί στις υποδομές του νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια, αφού οι κλίνες ΜΕΘ έχουν τριπλασιαστεί.
 
Κατόπιν, ο Γραμματέας της ΝΔ και τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στον ξενώνα του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα» ο οποίος στεγάζεται στο χώρο του ΠΑΓΝΗ. Εκεί, η Υπεύθυνη της «Ηλιαχτίδας» Μαρία Ευστρατίου τους ενημέρωσε για το σκοπό και το έργο του συλλόγου, ενώ ξενάγησε τα στελέχη του κόμματος στις εγκαταστάσεις του ξενώνα δυναμικότητας 12 ατόμων ο οποίος εξυπηρετεί τις ανάγκες στέγασης γονέων και κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασίες, αλλά και άλλες σπάνιες και χρόνιες νόσους.
 
Επόμενος σταθμός ήταν ο Δήμος Χερσονήσου όπου τα στελέχη της ΝΔ είχαν μια συνάντηση με τον Δήμαρχο Γιάννη Σέγκο, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Τεχνικών Έργων και Απασχόλησης Κωνσταντίνο Αναστασάκη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεμάτων και Διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας Εμμανουήλ Ανυφαντάκη, τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού, Αρδευσης  Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος, Εμπορικών Δραστηριοτήτων Πρωτογενούς Τομέα και Δημοτικής Αστυνομίας Εμμανουήλ Καλαϊτζάκη, την Διοικήτρια της ΔΥΠΕ Ελένη Μπορμπουδάκη και εκπροσώπους τουριστικών και ξενοδοχειακών φορέων, μιλώντας μαζί τους για την έναρξη της τουριστικής περιόδου, τις προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι, τη στήριξη της Κυβέρνησης στον κλάδο του τουρισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ακούγοντας τις προτάσεις τους για περαιτέρω αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της Κρήτης για την προσέλκυση τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά και τα αιτήματά τους για την ενίσχυση του κλάδου.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Εκλογικής Ετοιμότητας της ΔΕΕΠ Ηρακλείου Κώστας Γιαννουλάκης, ο Τομεάρχης Τουρισμού ΔΕΕΠ Γιώργος Χριστοδουλάκης, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Χερσονήσου Νεκταρία Μανίκα- Γιαννουλάκη και μέλη της ΔΕΕΠ και της Τοπικής Οργάνωσης.
 
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε μια διευρυμένη σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΕΠ με την παρουσία των μελών της ΔΕΕΠ, προέδρων ΔΗΜΤΟ του Νομού και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Ζερβού. Κεντρικά θέματα της συζήτησης ήταν το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και το επερχόμενο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7 και 8 Μαΐου.
 
Ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης τόνισε πως η δυναμική παρουσία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ηρακλείου δίνει ένα μήνυμα για την επιτυχία των εργασιών του επερχόμενου Προσυνεδρίου στο δρόμο για το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.
 
Ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Ξεκινήσαμε την διακυβέρνηση της χώρας τον Ιούλιο του 2019, έχοντας περάσει μια δεκαετή οικονομική κρίση. Συνεχίσαμε με μία πανδημική συγκυρία που είχε σαφή αντίκτυπο στην οικονομία. Και τώρα αντιμετωπίζουμε μία νέα γεωπολιτική κρίση, από την οποία προκύπτουν νέες προκλήσεις. Τόσο αναφορικά με το κόστος στην ενέργεια, όσο και με τις πληθωριστικές πιέσεις στις τιμές πρώτων υλών και αγαθών. Έχουμε όμως και μία κυβέρνηση που έχει επιδείξει ταχύτατα αντανακλαστικά, συνέπεια και υπευθυνότητα. Πάνω από 43 δισεκατομμύρια έχουν δοθεί για την στήριξη των ευάλωτων επιχειρήσεων και νοικοκυριών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και αυτό θα συνεχιστεί για όσο απαιτούν οι νέες συνθήκες. Χάρη στη σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη».
 
Τελευταία στάση της επίσκεψης στον νομό Ηρακλείου ήταν η Αρχιεπισκοπή Κρήτης, όπου ο Γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο.
 
Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε δηλώσεις του: «Ενόψει του Προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με θέμα τον Τουρισμό, την Ναυτιλία και τον Πρωτογενή Τομέα Παραγωγής, έχω σήμερα τη χαρά να βρίσκομαι σε μια επίσκεψη στον Νομό Ηρακλείου. Είναι αληθινή χαρά για εμάς να βρισκόμαστε στην Κρήτη και να συναντούμε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα νοσοκομεία, στον τουρισμό, σε δομές. Που με συναινέσεις, προτάσεις και πολλή δουλειά έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μεγάλες προοπτικές στον τόπο.

Η σημερινή επίσκεψη είναι ξεχωριστή, γιατί βρισκόμαστε σε ένα τόπο με ανθρώπους που έχουν μάθει να μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας. Οι άνθρωποι της Κρήτης είναι άνθρωποι αξιοπρεπείς, δυνατοί, ειλικρινείς και εργατικοί. Θέλουμε να πούμε την αλήθεια στους κατοίκους, να μιλήσουμε για το κυβερνητικό έργο τόσο στον νομό Ηρακλείου όσο και ευρύτερα σε όλη την Κρήτη, αλλά και να ακούσουμε, να καταγράψουμε τα προβλήματα που υπάρχουν για να συζητήσουμε μαζί με τους κατοίκους τρόπους για την επίλυσή τους.

Εμείς είμαστε εδώ για μια πολύ μεγάλη συνεργασία μεταξύ πολιτών, Κυβέρνησης και κόμματος. Αυτό επιδιώκει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Έργα υποδομής, όπως ο ΒΟΑΚ προχωράνε και γίνονται σιγά σιγά πραγματικότητα. Δεν είναι πλέον λόγια, δεν είναι κούφιες υποσχέσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία τους τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκο, τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη -με τον οποίο γυρίζουμε μαζί όλη την Ελλάδα-, αλλά και για την θερμή υποδοχή τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον βουλευτή Μάξιμο Σενετάκη και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Βαγγέλη Καρκανάκη.

Αλλά πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος για την πραγματικά πρωτοφανή και θερμή υποδοχή. Αύριο θα στείλουμε ένα μήνυμα συνέχειας του Κυβερνητικού έργου, ένα μήνυμα ενότητας και ένα μήνυμα αποτελεσματικότητας της πολιτικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».