Επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη η Angelina Jolie

Επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη η Angelina Jolie

Συνάντηση με στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη έχει αυτήν την ώρα η γνωστή ηθοποιός και πρέσβειρα καλή θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας, Angelina Jolie. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης για το Λονδίνο.

Στο hot spot της Μόριας, στο οποίο η κ. Jolie κατευθύνθηκε αμέσως μετά τις συναντήσεις που είχε στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ενημερώθηκε για τη διαδικασία της καταγραφής. Επίσης, επισκέφθηκε οικογένειες προσφύγων που διαμένουν σε οικίσκους στον καταυλισμό του hot spot και συνάντησε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, τους οποίους διαβεβαίωσε για το ενδιαφέρον των Αρχών, προκειμένου να φτάσουν ασφαλείς στον προορισμό τους.

«Δεν περιμένω ότι θα τελειώσει σύντομα το δράμα των προσφύγων» δήλωσε αναχωρώντας από τη Γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη.

Στη Γενική Γραμματεία, όπου η κ. Jolie κατευθύνθηκε αμέσως μετά την άφιξη της στο νησί, είχε συνάντηση με μέλη μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο και τον τρόπο δράσης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Jolie ανταποκρίθηκε θετικά στον θέμα της ασφαλούς διάβασης των προσφύγων από το Αιγαίο, ενώ στα ζητήματα που τέθηκαν από φορείς του νησιού σχετικά με τις επιπτώσεις στην οικονομία της Λέσβου από το προσφυγικό και στην ανάγκη τόνωσης του τουριστικού προϊόντος, η κ. Jolie υποσχέθηκε πως θα έρθει για διακοπές με την οικογένειά της στο νησί.

Αυτή τη στιγμή η Αμερικανίδα ηθοποιός επισκέπτεται το hot spot στη Μόρια, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμά της, αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Λονδίνο.

Υπενθυμίζεται πως χθες, η A. Jolie βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα. Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση και υπογράμμισε την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ειδικά στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ειδικά στα βόρεια σύνορα. Γνωρίζω ότι επισκεφθήκατε τα κέντρα υποδοχής στον Πειραιά. Η κατάσταση εκεί είναι καλύτερη. Έχουμε 30.000 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στην ελληνική ενδοχώρα λόγω ενεργειών χωρών της βαλκανικής οδού», ανέφερε ο Α. Τσίπρας.

«Βρίσκομαι εδώ ώστε να ενισχύσω τις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας και της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να επισπευσθεί η επείγουσα αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης», δήλωσε η πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ, για την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην Ελλάδα εκ μέρους του ΟΗΕ.

«Αναμένω με ενδιαφέρον να συναντήσω τις αρχές, τους εταίρους και τους εθελοντές που εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να διασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων ανθρώπων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ