Επιμένει ο Κοτζιάς: Ακροδεξιοί όσοι αντέδρασαν σε βάρος μου

Επιμένει ο Κοτζιάς: Ακροδεξιοί όσοι αντέδρασαν σε βάρος μου

Επιμένει ο Νίκος Κοτζιάς ότι όσοι αντέδρασαν σε βάρος του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας δεν ήταν παρά «ακροδεξιοί».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται στο έντονο επεισόδιο με πολίτες που είχε χτες, όταν οι τελευταίοι διαμαρτυρήθηκαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Ν. Κοτζιάς υποστήριξε ότι απειλήθηκε και απευθυνόμενος σε έναν από αυτούς του είπε «βούλωσέ το και άκου χουντικέ». Tο περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια εκδήλωσης που ο ίδιος ήταν ομιλητής στο Μόναχο για την ελληνική εξωτερική πολιτική και την Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, ο Ν. Κοτζιάς με tweet του ανέφερε πως «Μετά από 3 ώρες συζήτησης και αφού απαντήθηκαν ένα προς ένα επιχειρήματα φασιστών σε εκδήλωση Ελλήνων του Μονάχου, οι ακροδεξιοί άρχισαν να απειλούν με βία».

Ωστόσο, σημειώνει πως «Ο κόσμος τους γιουχάρησε και τους ανάγκασε να εγκαταλείψει εκδήλωση. Η διαπλοκή στην Ελλάδα τους πήρε υπό προστασία της».

 

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων κατά το τέλος των ερωτήσεων και ειδικότερα στην ερώτηση σχετικά με τη μήνυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων – ΠΟΣΠΜ και άλλων φορέων κατά του κ. Κοτζιά για εσχάτη προδοσία, τα πνεύματα οξύνθηκαν, με τον υπουργό να χάνει παντελώς την ψυχραιμία του, να αποκαλεί ακροδεξιούς, φασίστες και χουντικούς τα παρευρισκόμενα μέλη του ΔΣ και τελικά να διατάσσει την απομάκρυνσή τους από την αίθουσα.

Βίντεο με τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Νίκου Κοτζιά και η απάντηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών στην ομιλία στο Μόναχο: