Επεισόδιο με χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου στη Ρω

Επεισόδιο με χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου στη Ρω

Επεισόδιο με χαμηλή πτήση ελικοπτέρου σημειώθηκε περίπου στις 23:30 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα στη Ρω, δυτικά του Καστελόριζου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι οποίες θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη ερευνώνται, τουρκικό ελικόπτερο εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο και πραγματοποίησε χαμηλή πτήση στη Ρω.

Άμεση ήταν η αντίδραση από την ελληνική στρατιωτική φρουρά που βρίσκεται στην περιοχή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φρουρά απάντησε με τροχιοδεικτικά πυρά και το ελικόπτερο αποχώρησε.

Μέχρι στιγμής το συμβάν δεν διαψεύδεται, παρ'' όλα αυτά, δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για πολεμικό ή πολιτικό ελικόπτερο.

Υπενθυμίζεται πως ανήμερα του Πάσχα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από τη νήσο Παναγιά, στις Οινούσσες, όπου δεν υπήρξαν εμπλοκές. Παλαιότερα η Τουρκία απείχε από προκλήσεις ημέρες εορτών, όπως το Πάσχα.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προέβη σε 730 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε επτά υπερπτήσεις ελληνικού εδάφους, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.