Επεισόδιο Γεωργιάδη - Πολάκη στο εντευκτήριο της Βουλής

Επεισόδιο Γεωργιάδη - Πολάκη στο εντευκτήριο της Βουλής

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, στο καφενείο της Βουλής το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο κ. Πολάκης, που καθόταν με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε τραπεζάκι του καφενείου της Βουλής, δίπλα από ένα άλλο με μια μεγάλη παρέα βουλευτών της ΝΔ, απευθύνθηκε στον κ. Γεωργιάδη, λέγοντας του με απειλητικό ύφος, με αφορμή την πρόσφατη αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis, «εμείς θα τα πούμε μεθαύριο την Τρίτη», υπονοώντας την ημέρα συζήτησης του αναπτυξιακού νόμου στη Βουλή, με τον υπουργό Ανάπτυξης να του απαντά «όποτε θέλεις».

«Να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι την Τρίτη στη συζήτηση για τον αναπτυξιακό, συνέχισε ο Π. Πολάκης.

Και ο Α. Γεωργιάδης του απάντησε: «Με απειλείς; Ετοιμάσου να ζητήσεις συγνώμη γιατί την Τετάρτη θα σου κάνω αγωγή για 1 εκατ. ευρώ. Να μου ζητήσεις συγγνώμη για τη Novartis».

Και με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας να επιμένει: «Οι υποθέσεις όπως μπαίνουν στο αρχείο με τον ίδιο τρόπο ανασύρονται».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από τη λεκτική αντιπαράθεση, αν δεν υπήρχε η παρέμβαση των ψυχραιμότερων, αλλά και της φρουράς της Βουλής. Από την πλευρά της ΝΔ επενέβη ο Βασίλης Σπανάκης, που στάθηκε μεταξύ των δύο, ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ο Νίκος Φίλης, για να συγκρατήσει τον κ. Πολάκη.

Ήταν δε τόσο έντονες οι φωνές τους που ακούγονταν μέχρι το εντευκτήριο των βουλευτών, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομικής φρουράς της Βουλής για να τους χωρίσει

Επεισόδιο και με τον Χρ. Μπουτσικάκη

Πρωταγωνιστής σε ένα ακόμα λεκτικό επεισόδιο ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, πριν τον άγριο καβγά με τον Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr.

Πιο αναλυτικά, όταν ο Π. Πολάκης μπήκε στο εντευκτήριο της Βουλής, ρώτησε τον βουλευτή Α' Πειραιώς και Νήσων της ΝΔ, Χριστόφορο Μπουτσικάκη πού βρήκε την αναφορά από το επεισόδιο που είχε με αστυνομικούς στην ψαροταβέρνα στο Μοσχάτο. 

Ο βουλευτής του απάντησε «δε σε αφορά. Δεν ήταν αλήθεια;» με τον Πολάκη να ανταπαντά «όχι δεν ήταν αλήθεια».