Επεισόδια και μολότοφ στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια και μολότοφ στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση επικράτησε στα Προπύλαια στην οδό Πανεπιστημίου, καθώς κουκουλοφόροι που παρείσφρησαν και τελικά διέλυσαν το μαθητικό συλλαλητήριο έσπασαν στάσεις λεωφορείων, βιτρίνες καταστημάτων και έστησαν «οδοφράγματα». Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στο Πολυτεχνείο καθώς κουκουλοφόροι, βρέθηκαν εντός του Ιδρύματος και υπό την προστασία του ασύλου εκτοξεύουν πέτρες προς τους αστυνομικούς που βρίσκονται στην περιοχή. 

Λόγω της πορείας, παρέμειναν κλειστές οι λεωφόροι Σταδίου, Πανεπιστημίου, Φιλελλήνων και Βασιλίσσης Σοφίας από Ρηγίλλης, οι οποίες έχουν δοθεί πλέον ξανά στην κυκλοφορία.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κουκουλοφόροι έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος και οι άντρες των ΜΑΤ απάντησαν με τη σειρά τους με δακρυγόνα και ρίψη χημικών.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει». Χιλιάδες μαθητές απ'' όλη την Αττική διαδηλώνουν διεκδικώντας, όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, «το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει».

Ωστόσο, ομάδα περίπου 200 ατόμων αποκόπηκε από το κύριο σώμα της μαθητικής πορείας, και έσπασε καφετέρια και ένα ATM. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν έχουν γίνει προσαγωγές. 

«Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στα Γιάννενα, την Πρέβεζα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο και αλλού οι συμμαθητές μας βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Ενώνουμε τη φωνή μας σε όλη την Ελλάδα!», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το συντονιστικό των μαθητών. Επιπλέον υπογραμμίζει την «έλλειψη καθηγητών, αναλώσιμων κι υποδομών».

Λόγω της πορείας, αυτή την ώρα είναι κλειστές οι λεωφόροι Σταδίου, Πανεπιστημίου, Φιλελλήνων και Αμαλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC