Επανέρχονται οι έλεγχοι στα σύνορα της Γαλλίας λόγω της Διάσκεψης για το Κλίμα

Επανέρχονται οι έλεγχοι στα σύνορα της Γαλλίας λόγω της Διάσκεψης για το Κλίμα

Η Γαλλία θα επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορά της για διάστημα ενός μήνα με την ευκαιρία της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 11 Δεκεμβρίου στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Θα επαναφέρουμε τους ελέγχους στα σύνορα για διάστημα ενός μήνα», δήλωσε ο Καζνέβ στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC, κάνοντας λόγο «για ένα πλαίσιο τρομοκρατικής απειλής ή κινδύνου διατάραξης της δημόσιας τάξης».

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για αναστολή της ισχύος της Συνθήκης Σένγκεν», τόνισε ο ίδιος.

Περισσότεροι από 80 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ αυτών ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ, αναμένεται να παραστούν στην έναρξη της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα, λιγότερο από ένα χρόνο μετά τις τζιχαντιστικές επιθέσεις στο Παρίσι από τις οποίες σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι.

Ο Καζνέβ πάντως διέψευσε οποιαδήποτε σύνδεση της απόφασης αυτής με την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη.

Στο μεταξύ ο ΟΗΕ εξέδωσε σήμερα νέα προειδοποίηση: παρόλο που οι δεσμεύσεις των κρατών για περιορισμό των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι «άνευ προηγουμένου», ακόμη «απέχουν μακράν» από τον στόχο για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 2 βαθμούς Κελσίου.

Η παρατήρηση αυτή που έγινε σε μια έκθεση του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Κλίμα (PNUE) επιβεβαιώνει την ανάλυση που δημοσιεύθηκε στις 30 Οκτωβρίου από τη Σύμβαση του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Διαβάστε Περισσότερα