Ενός λεπτού σιγή σε Γαλλία και Ευρώπη στη μνήμη των θυμάτων

Ενός λεπτού σιγή σε Γαλλία και Ευρώπη στη μνήμη των θυμάτων

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε σήμερα στις 12.00 ώρα Γαλλίας (13.00 ώρα Ελλάδας) παντού στη Γαλλία και σε όλη την Ευρώπη στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων στο Παρίσι, των πλέον φονικών στην ιστορία της χώρας.

Στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη γεμάτη με λουλούδια πλατεία Δημοκρατίας, και κοντά στα σημεία των επιθέσεων, κυρίως στην αίθουσα συναυλιών Bataclan, όπου τουλάχιστον 89 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ο πρόεδρος Francois Hollande, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Manuel Valls, τήρησε αυτό το λεπτό σιγής στο προαύλιο του Πανεπιστημίου της Σορβόνης υπογραμμίζοντας έτσι τον μεγάλο αριθμό των νέων που περιλαμβάνονται στους 129 νεκρούς των επιθέσεων.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε την ίδια ώρα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις ως ένδειξη αλληλεγγύης.

Στην Αττάλεια της νότιας Τουρκίας όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής της G20, της Ομάδας των 20 πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικογενειών, οι ευρωπαίοι ηγέτες που μετέχουν στις εργασίες τήρησαν μαζί ενός λεπτού σιγή.

Τριήμερο εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις το βράδυ της Παρασκευής που προκάλεσαν τον θάνατο 129 ανθρώπων και τον τραυματισμό 352.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ