Ένεση 2 εκατομμυρίων ευρώ για τον τουρισμό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου

Ένεση 2 εκατομμυρίων ευρώ για τον τουρισμό των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου

Την προβολή των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που δέχθηκαν το μεγαλύτερο βάρος της μεταναστευτικής κρίσης, χρηματοδοτεί εκ νέου με 2 εκατομμύρια ευρώ το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η καμπάνια θα προβάλει τη Χίο, τη Λέσβο, τη Λέρο, τη Σάμο και την Κω στην Ελλάδα και επιλεγμένες χώρες του εξωτερικού για τη χρονική περίοδο 2022-2023. 

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και του Γ.Γ. του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτριου Φραγκάκη, στο πλαίσιο της τουριστικής καμπάνιας Greek4ForYou, που θα συνεχιστεί, θα «αναδείξει την ποικιλομορφία των ταξιδιωτικών προορισμών των νησιών και τους αρχαιολογικούς χώρους, τη γαστρονομική παράδοση και τα τοπικά προιόντα, τον πολιτισμικό πλούτο και την ιδιαίτερη βιωματική τουριστική εμπειρία που προσφέρουν». 

"Η Κως, η Λέρος, η Σάμος, η Χίος και η Λέσβος έχουν, πλέον, αφήσει οριστικά πίσω τους τη μεταναστευτική κρίση. Πλέον, προχωράμε σε με στοχευμένες παρεμβάσεις στην επούλωση χρόνιων πληγών και στην ουσιαστική μείωση των επιπτώσεων της, ενισχύοντας το τουριστικό προϊόν των νησιών μας και κατ' επέκταση την εικόνα τους", σχολίασε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μηταράκης.