«Ελευθερία» θα είναι το όνομα της επιχείρησης εμβολιασμού

«Ελευθερία» θα είναι το όνομα της επιχείρησης εμβολιασμού

Το κωδικό όνομα «Ελευθερία» θα έχει η επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού στην Ελλάδα, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό και την παραλαβή των σκευασμάτων της Pfizer, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σε λίγα 24ωρα ξεκινά η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό. Σηματοδοτεί την αρχή του τέλους. Θα ονομάσουμε την επιχείρηση αυτή ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Να ζούμε και να δημιουργούμε ελεύθερα απαλλαγμένοι από τις συνέπειες της πανδημίας. Ελευθερία να γιορτάσουμε το 2021, τα 200 χρόνια ελευθερίας μας ως έθνος».

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η χώρα μας θα αναμετρηθεί με το στοίχημα εμβολιασμού»  τόνισε και ανέφερε ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να ολοκληρωθεί το στοίχημα με επιτυχία» σημειώνοντας πως «θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσο και την επικοινωνία. Θα ζητήσουμε τη συνδρομή όλων. Ειδικών, φορέων, επαγγελματιών και Εκκλησίας. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε».

Τέλος, μεταξύ άλλων, προειδοποίησε ότι «η απειλή θα καραδοκεί έως τον εμβολιασμό του 60% του πληθυσμού και γι' αυτό η προσήλωση στα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστεί. Θα φοράμε μάσκα κατά το εμβόλιο και θα φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο», κατέληξε.