Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Πρώτα αποτελέσματα: Προβάδισμα Ανδρουλάκη, μάχη Παπανδρέου - Λοβέρδου για τη δεύτερη θέση

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Πρώτα αποτελέσματα: Προβάδισμα Ανδρουλάκη, μάχη Παπανδρέου - Λοβέρδου για τη δεύτερη θέση

Προβάδισμα του Ν. Ανδρουλάκη δίνουν τα αποτελέσματα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ. «Μάχη» Α. Παπανδρέου - Α. Λοβέρδου για τον δεύτερο γύρο. 

Στο 72% των εκλογικών τμημάτων και στο 63% των ψηφισάντων ο Ν. Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ποσοστό 38,06%, ο Γ. Παπανδρέου 27,45%, ο Α. Λοβέρδος 25,09%. Με τη διαφορά ανάμεσα στους δύο να είναι στις 4.000 ψήφους.

Όσον αφορά στους τρεις άλλους υποψήφιους αρχηγούς, ο Χ. Καστανίδης συγκεντρώνει το 3,37% των ψήφων, ο Π. Χρηστίδης 3,34% και ο Π. Γερουλάνος 2,69%.

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, ενώ έχουν βγει οριστικά αποτελέσματα σε Θεσσαλία, Βοιωτία, Κρήτη, Δωδεκάνησα και Βόρεια Ελλάδα. Σταδιακά πραγματοποιείται η ενσωμάτωση και των εκλογικών τμημάτων της Αττικής.

Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ ενώ, με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, η ψηφοφορία παρατάθηκε σε ορισμένα εκλογικά τμήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη κι άλλες μεγάλες πόλεις καθώς ήταν μεγάλες οι ουρές όσων ήθελαν να ψηφίσουν και δεν ήταν δυνατόν να αποκλειστούν από τη ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τις τελικές εκτιμήσεις η συμμετοχή έφτασε περίπου σε 276.000 άτομα, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 212.000 άτομα που συμμετείχαν στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017.

Στο μοναδικό εκλογικό τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο για τις για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ ψήφισαν συνολικά 224 άτομα.

Έλαβαν κατά σειρά προτίμησης: Νίκος Ανδρουλάκης 89, Γιώργος Παπανδρέου 65, Ανδρέας Λοβέρδος 38, Παύλος Χρηστίδης 17, Παύλος Γερουλάνος 11, Χάρης Καστανίδης 3. Υπήρξε και ένα άκυρο.

Συνολικά στο εξωτερικό λειτούργησαν 22 εκλογικά τμήματα σε 11 χώρες για τον απόδημο ελληνισμό.