Ειδική εκπομπή για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην Ακρόπολη αφιερώνει το BBC

Ειδική εκπομπή για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην Ακρόπολη αφιερώνει το BBC

Εκπομπή αφιερωμένη στις αλλαγές που έγιναν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ούτως ώστε να είναι προσβάσιμος και για τα ΑμεΑ, παρουσιάζει την Κυριακή το BBC.

Το μεσημέρι της Κυριακής η εκπομπή του BBC με τον Ade Adepitan, θα προβληθεί με τίτλο «Ακρόπολη τώρα» (σ.σ. Acropolis Now). Ένας από τους πιο γνωστούς παρουσιαστές του βρετανικού δικτύου, ο οποίος εδώ και χρόνια είναι καθηλωμένος σε αμαξίδιο, χωρίς αυτό να τον εμποδίσει να προχωρήσει στην επαγγελματική, και όχι μόνο ζωή του.

Η εκπομπή του BBC λοιπόν θα παρουσιάσει όλες τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα, παρά τις «φωνές» για το αντίθετο και για δήθεν αλλοίωση του κορυφαίου αρχαιολογικού χώρου και μνημείου της χώρας, για την πρόσβαση των ΑμεΑ στην Ακρόπολη.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, άλλωστε, στην Ακρόπολη έχει γίνει εγκατάσταση του ανελκυστήρα πλαγιάς, ο οποίος αποτελεί διεθνές πρότυπο στο είδος του, διαμόρφωση των διαδρομών για άτομα με δυσκολία στην κίνηση και πολλές ακόμα βελτιώσεις για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ με αμαξίδια και εν γένει εμποδιζόμενα άτομα.

Τα έργα αυτά, λοιπόν, και το κατά πόσο βελτιώθηκε για τα ΑμεΑ η πρόσβαση στην Ακρόπολη θα μεταδοθούν από το κορυφαίο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Ο Ade Adepitan είναι στην Αθήνα. Επισκέπτεται την Ακρόπολη, το πιο διάσημο μνημείο της Ελλάδας, και βιώνει την εμπειρία των βελτιώσεων στην προσβασιμότητα στο σημείο», αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην περιγραφή της εκπομπής.