Έχει και άλλα στοιχεία ο Γιάννης Πανούσης;

Έχει και άλλα στοιχεία ο Γιάννης Πανούσης;

Ο Γιάννης Πανούσης θα είναι πιθανότατα - κατά πάγια τακτική - ο πρώτος μάρτυρας στη δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών που έκανε στο Πρώτο Θέμα και εν συνεχεία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τα κεφάλαια της οποίας τώρα αρχίζουν ουσιαστικά να αναγιγνώσκονται αφου αποκαλύπτονται καθημερινά πτυχές ενός υπόγειου πολιτικού θρίλερ που παίζεται στα παρακήνια - και αυτής- της  κυβέρνησης.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας αξιολογεί το υλικό που έχει στη διάθεσή του και, όπως φαίνεται, αφού ακούσει τι θα πει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής στις 18 Νοεμβρίου ο πρώην υπουργός Προσταςίας του Πολίτη, αναμένεται να τον καλέσει σε κατάθεση. Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και για την μηνυτήρια αναφορά ("γραβατωμένη μήνυση" την χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός) Παρασκευόπουλου -Τόσκα σχετικά με την κατοχή και διαρροή απορρήτων εγγράφων π.χ της ΕΥΠ που αποκαλύπτονται καθημερινά στα ΜΜΕ. Η αναφορά αυτή ούτε στρέφεται άμεσα (ούτε βέβαια θα μπορουσε αφού πρόκειται για περιγραφή αδικημάτων και όχι αδικοπραξία προςώπου) κατα του κ. Πανούση, αλλά προφανώς και ο ίδιος διαβλέπει τον κίνδυνο να του αποδοθούν τυχόν ευθύνες αφού και η κατοχή τους ακόμα μετά την φυγή του από το υπουργείο συνιστά αδίκημα. 

Γι'' αυτό και υπάρχει μια επιφυλακή από την πλευρά του (ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει) στην έντονη φημολογία ότι διαθέτει επιπλέον στοιχεία, διαλόγους ή άλλα, που πιθανόν ακουμπούν και πιο γνωστά πολιτικά προσωπα. 

Την ίδια στιγμή είναι προφανές πως οι δικαστές νιώθουν "άβολα" ανεξάρτητα από τη βούληση να κάνουν το καθήκον τους, καθώς είναι γενική η αίσθηση στον ευρύτερο χώρο των δικαστηρίων ότι καλούνται να κάνουν τους διαιτητές σε ένα σκληρό πολιτικό ντέρμπυ. Λέγεται δε πως υπήρξε ευρεία σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για να εντοπιστούν τα αδικήματα που περιγράφονται τόσο από τις καταγγελίες Πανούση όσο και την υπουργική μηνυτήρια αναφορά, αφού ήταν σχεδόν καθολική αντίληψη ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια πολιτική διαφωνία υψηλής έντασης.

Το κλίμα μάλιστα της πολιτικής αντιπαράθεσης φούντωσαν οι νέες καταγγελίες του κ. Πανούση στην Καθημερινή, ότι δηλαδή «όταν γινόταν συλλήψεις, δεχόμουν τηλεφωνήματα «να αφήσω τα παιδιά». Στην ίδια συνέντευξη ο πρώην υπουργός δηλώνει «ιδιαίτερα ανήσυχος» για το διαφαινόμενο ενδεχόμενο οι διάδοχοί του να υλοποιήσουν το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ προχωρώντας στην «κατάργηση των ΜΑΤ και διάλογο με τους κουκουλοφόρους».

Ήταν κατηγορηματικός ότι τα αποδεικτικά έγγραφα που κατέθεσε στην εισαγγελία «έχουν υπογραφές, σφραγίδες και κοινοποιήσεις», ενώ απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα για το αν διαθέτει κάποια επιπλέον στοιχεία τα οποία εμπλέκουν κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.