ΕΔΕ για τις διαρροές περί φυματίωσης στο Τσεπέλοβο ανακοίνωσε ο Π. Καμμένος

ΕΔΕ για τις διαρροές περί φυματίωσης στο Τσεπέλοβο ανακοίνωσε ο Π. Καμμένος

Την διενέργεια ένορκης διοικητής εξέτασης για να διαπιστωθεί ποιοι διαδίδουν τα περί ύπαρξης κρουσμάτων φυματίωσης στο κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στο Τσεπέλοβο ανακοίνωσε στη Βουλή, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κανένας δεν ασθενήσει και ως εκ τούτου θα «ελεγχθούν πειθαρχικά όσοι διαδίδουν τέτοιες ειδήσεις και δημιουργούν αίσθηση για ένα θέμα που δεν υφίσταται».

«Έχω απαντήσει ότι δεν υπάρχει κανένας στρατιωτικός που να έχει ασθενήσει από φυματίωση. Επαναλαμβάνεται μία ανακοίνωση μας βάζει σε σκέψεις για το ποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τέτοιου είδους προβλήματα», τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, και διεμήνυσε ότι όλοι οι στρατιωτικοί έχουν κάνει το εμβόλιο πριν πάνε να υπηρετήσουν σε μία μονάδα που μπορεί να υπάρχει τέτοια ασθένεια. Κατόπιν τούτων ο Π. Καμμένος αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση και να ελέγξει «πλέον ποιοι διαρρέουν τέτοιες ειδήσεις που προκαλούν ανησυχία».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης εξήγησε ότι «άλλο πράγμα να βγαίνει κανείς θετικός στο μαντού και άλλο να έχει φυματίωση», ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να αποκλειστούν όλα τα αρνητικά ενδεχόμενα.

Αλέξανδρος Διαμάντης