Έ. Κουντουρά: Άλλη μια καλή χρονιά για τον τουρισμό και το 2016

Έ. Κουντουρά: Άλλη μια καλή χρονιά για τον τουρισμό και το 2016

Το 2016 αν όλα πάνε καλά και δε συμβεί κάτι που να ανατρέψει τις εξελίξεις, θα είναι άλλη μια πάρα πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό, υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM".

Ωστόσο, η κ. Κουντουρά εξέφρασε την ελπίδα ότι η ερχόμενη τουριστική σεζόν δε θα είναι σημαντική από άποψη αφίξεων μεγάλου αριθμού τουριστών, αλλά ποιοτική και με περισσότερα έσοδα. «Ελπίζουμε να μην είναι καλή χρονιά μόνο στις αφίξεις, αλλά πάνω απ΄ όλα σε έσοδα», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή "Δώδεκα στις 2", με τους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό τις επαφές που γίνονται στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της διεθνούς τουριστικής έκθεσης και σημείωσε ότι εκτός από τις λεγόμενες παραδοσιακές αγορές, η Ελλάδα επιχειρεί αυτή την εποχή "ανοίγματα" και συνεργασίες με "τουρ - οπερέϊτορς" που συνεργάζονται με αγορές χώρων της Λατινικής Αμερικής, με την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία, κ.α. Καταλήγοντας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι οι τουρίστες από τη Ρωσία που επισκέπτονται την Ελλάδα είναι υψηλής οικονομικής επιφάνειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ