Δυσπιστία από ΣΥΡΙΖΑ, εμπιστοσύνη από τους πολίτες

Δυσπιστία από ΣΥΡΙΖΑ, εμπιστοσύνη από τους πολίτες

Παρά το γεγονός ότι η κίνηση του κ. Τσίπρα να υποβάλλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης έγινε, πρωτίστως, για να αντιμετωπίσει τα δικά του πολιτικά αδιέξοδα, το περασμένο σαββατοκύριακο στη Βουλή των Ελλήνων δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθούν οι πολιτικές και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης αλλά και η απουσία εναλλακτικής πρότασης από την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Συγκρούστηκαν δύο κόσμοι: ο κόσμος του ρεαλισμού και της προόδου και ο κόσμος του λαϊκισμού και της μικροπολιτικής. Η δυσπιστία του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπροσωπεί την ελληνική κοινωνία με την οποία ούτως ή άλλως από καιρό έχει χάσει την επαφή.

Οι πολίτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί οι παρεμβάσεις της απαντούν στις αγωνίες και τα προβλήματά τους κάνοντας, ταυτόχρονα, μεγάλο αγώνα για να θεραπευτούν παραλείψεις και αστοχίες.

Οι πολίτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί παρά τις διαρκείς κρίσεις εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας και το μεταρρυθμιστικό σχέδιό μας και οδηγούμε τη χώρα σε νέα εποχή.

Οι πολίτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί μειώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, όπως από τη συγκρότησή της είχε δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Βάζει τη χώρα σε τροχιά ισχυρής, μακροπρόθεσμης ανάπτυξης όπως αποτυπώνεται στα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη αλλά και στην αναγνώριση από διεθνείς θεσμούς, οίκους αξιολόγησης και επενδυτές.

Οι πολίτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας προσπάθησε να διορθώσει τις πληγές του παρελθόντος και να ενισχύσει το ΕΣΥ. Διπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ, ενίσχυσε το σύστημα Υγείας με σχεδόν 14.000 υγειονομικό προσωπικό, εξασφάλισε, έγκαιρα, εμβόλια και οργάνωσε υποδειγματικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία».

Οι πολίτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί στηρίζει και νομοθετεί το κράτος δικαίου. Αυστηροποίησε ποινές στα ειδεχθή εγκλήματα, κατήρτισε Εθνικά Σχέδια Δράσης για γυναίκες, ΑμεΑ και Ρομά.

Οι πολίτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση γιατί με θάρρος και ειλικρίνεια αναγνώρισε ανεπάρκειες στη διαχείριση της πρόσφατης κακοκαιρίας και προετοιμάζει αλλαγές με ξεκάθαρα πρωτόκολλα για να αποφεύγονται στο μέλλον ασυνεννοησίες, καθυστερήσεις και αποποίηση ευθυνών.

Και, βέβαια, όλα αυτά οι πολίτες μπορούν να τα συγκρίνουν με «τα έργα και τις ημέρες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με την προσπάθειά τους να «ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας», με τη σκευωρία έναντι των πολιτικών αντιπάλων τους και με το «ψάχνω λάθη και δε βρίσκω» στο Μάτι...

Τις δυσπιστίες του ΣΥΡΙΖΑ τις απαντούν στην κάλπη οι πολίτες. Όπως στις 3 εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 που έχασε και στις επόμενες όταν έρθουν...

*Η Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα, είναι βουλευτής Ιωαννίνων, Νέα Δημοκρατία