Δωρεά 2,5 εκατ. ευρώ για την φιλοξενία προσφύγων από την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Δωρεά 2,5 εκατ. ευρώ για την φιλοξενία προσφύγων από την Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Δωρεά ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για την φιλοξενία των προσφύγων, ενέκρινε η Αναπτυξιακή Τράπεζα του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB), μετά από σχετική πρόταση που κατατέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση. Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Αναπτυξιακής Τράπεζας (CEB) δημιούργησε ένα Ταμείο το οποίο μεταξύ άλλων υποστηρίζει προγράμματα με τη μορφή δωρεάς για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης .

Η δωρεά, που είναι και η μέγιστη που μπορεί να λάβει ένα κράτος-μέλος, εντάσσεται στο πλαίσιο του Ειδικού Ταμείου Μεταναστών και Προσφύγων (MRF) το οποίο δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από την CEB για την υλοποίηση έργων υποδοχής και ένταξης των προσφύγων και των μεταναστών στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Το ελληνικό έργο είναι από τα 5 πρώτα που επιχορηγεί το MRF.

Η πρόταση προβλέπει τη δημιουργία 500 πρόσθετων χώρων φιλοξενίας στον Ελαιώνα Αττικής. Οι θέσεις αυτές θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της χώρας μας σε δομές φιλοξενίας και θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών ιδιαίτερα λόγω του μηχανισμού της μετεγκατάστασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ