«Δόλια στοχοποίηση» καταγγέλλει ο Σάμπυ Μιωνής - Κατέθεσε νέα στοιχεία

«Δόλια στοχοποίηση» καταγγέλλει ο Σάμπυ Μιωνής - Κατέθεσε νέα στοιχεία

Ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου στοχοποίησης τόσο του ιδίου όσο και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου κατήγγειλε ο Σάμπυ Μιωνής καταθέτοντας στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου νέα στοιχεία κατονομάζοντας εκ νέου τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως «κεντρικό πρόσωπο» της σε βάρος του εκβίασης. Αναφέρθηκε και σε συνομιλία με δικηγόρο, ο οποίος, όπως φέρεται να υποστήριξε, διατηρεί σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας κατέθεσε για δεύτερη ημέρα στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου που εξετάζει την υπόθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου παραθέτοντας στοιχεία αναφορικά με τη λειτουργία «εγκληματικής οργάνωσης», η οποία λειτούργησε στοχοποιώντας τον ίδιο τον Άγγελο Μεταξά με στόχο την αποκόμιση χρημάτων.

Η οργάνωση αυτή στοχοποίησε και τον δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου, διότι σύμφωνα με τα όσα φέρεται να έχει αναφέρει υπήρξαν πολιτικοί λόγοι και συγκεκριμένα λόγω της δραστηριοποίησής του στη Ν.Δ, τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη».

Ο κ. Μιωνής, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε και σε συνομιλία που είχε με δικηγόρο, ο οποίος διατηρεί σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος φέρεται να επιβεβαιώνει, από όσο κατέθεσε ο επιχειρηματίας, ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τον στοχοποίησε λόγω των φιλικών του σχέσεων με άτομο, το οποίο έχει αναφερθεί ότι εμπλέκεται στην ίδια «εγκληματική οργάνωση». Από τη συνομιλία που επικαλέστηκε προκύπτει πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ασκούσε πιέσεις στον Σάμπυ Μιωνή και λόγω της σχέσης του με τον Σταύρο Παπασταύρου.

Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες. ο κ. Μιωνής υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι η ομάδα που τον είχε στοχοποιήσει είχε σκοπό την αποκόμιση χρημάτων. Εν τούτοις η εμπλοκή του Σταύρου Παπασταύρου αξιοποιήθηκε έναντι της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα τονίστηκε πως «πουλούσε» στην τότε κυβέρνηση την πολιτική εμπλοκή του.

Ο μάρτυρας, που εξετάστηκε επί πολλές ώρες από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, κατονόμασε ως «κεντρικό πρόσωπο της εκβίασης» τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και προσκόμισε νέα στοιχεία για τον ρόλο των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των συνεργατών της, ενώ στο κάδρο των ευθυνών έθεσε και τους δημοσιογράφους που έχουν παραπεμφθεί με απόφαση της Βουλής ως συμμέτοχοι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Τέλος ο κ. Μιωνή κατέθεσε και στοιχεία που αφορούν τους εισαγγελείς διαφθοράς επαναλαμβάνοντας πως απέκρυψαν στοιχεία που διέθεταν με αποτέλεσμα να ασκηθούν κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του ιδίου και του Σταύρου Παπασταύρου.