Δ.Μάρδας: Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Δ.Μάρδας: Ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

 Σε δεινή οικονομική κατάσταση έχει περιέλθει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου λόγω των χρεών του ΕΟΠYΥ, που ανέρχονται στα 210 εκατομμύρια ευρώ, με συνέπεια να μην μπορεί να πληρώσει το ποσό των 77 εκατομμυρίων που οφείλει στους προμηθευτές και να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην προμήθεια υλικών και στην καταβολή της μισθοδοσίας.

 Για την κατάσταση που επικρατεί στο Παπαγεωργίου ενημερώθηκε το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, στο πλαίσιο ενημερωτικών συναντήσεων που έχει η διοίκηση του νοσοκομείου με πολιτικούς προκειμένου να εκτεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

"Εάν πλήρωνε ο ΕΟΠΥΥ τα 210 εκατομμύρια που χρωστάει θα είχαμε κέρδος. Είμαστε το μόνο νοσοκομείο που λογιστικά φαίνεται να έχουμε κέρδος ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα χρέη μας" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η γενική διευθύντρια του νοσοκομείου Μαρία Γιογκατζή τονίζοντας ότι οι προμηθευτές έχουν να πληρωθούν από το 2013 , ότι 28 υποθέσεις χρεών έχουν φτάσει στα δικαστήρια ενώ τον Ιανουάριο του 2015 εταιρεία που προμήθευε το νοσοκομείο είχε κατασχέσει το ποσό που προοριζόταν για τη μισθοδοσία.

 "Θεωρητικά οποιοσδήποτε μπορεί να προβεί σε κατάσχεση αλλά δεν έχουμε διαθέσιμα για να κατασχέσει. Έχουμε πρόβλημα και με τη μισθοδοσία και με τα έξοδα για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Λείπουν βασικά υλικά όπως γάντια και αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε σε άλλους προμηθευτές" πρόσθεσε η κ. Γιογκατζή.

 Όσον αφορά την μισθοδοσία ανέφερε υπάρχει ένα υπόλοιπο για το Νοέμβριο ενώ η μισθοδοσία για τον Δεκέμβριο βρίσκεται στον "αέρα" καθώς δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ